POSAO ZA 2.500 RADNIKA U KRALJEVU?

10. oktobar 2017.

Na zvaničnom sajtu Vlade Srbije navodi se da je kompanija „Taypa“, koja je vodeći proizvođač i izvoznik u oblasti tekstilne proizvodnje u Turskoj, zainteresovana da u narednih pet godina u ovaj posao u Kraljevu uloži 35 miliona evra

Srpska vlada  donela je u ponedeljak, 9. oktobra, Zaključak o usvajanju teksta Memoranduma o razumevanju između Republike Srbije i kompanije Taypa iz Turske. Memorandumom o razumevanju se precizira da je komanija „Taypa“ iz Turske, inače vodeći proizvođač i izvoznik u oblasti tekstilne proizvodnje u toj zemlji, zainteresovana da u Kraljevu otvori proizvodni pogon i zaposli oko 2.500 radnika

Prema tim planovima, „Taypa“ bi 35 miliona evra u gradu na Ibru uložila za pet godina.

Više o ovoj kompaniji možete saznati na njenom zvaničnom sajtu http://www.taypa.com.tr/

Nezvanično, kada se pominju budući investitori, za Kraljevo se pominju dve turske kompanije, ali – koja je druga – još nije obelodanjeno.

U posetu Srbiji sinoć je stigao tusrki predsednik Taip Erdogan, koji će sutra u Novom Pazaru, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarati sa gradonačelnicima i predsednicima opština Kraljevo, Raška, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj. 

5 komentara za naslov “POSAO ZA 2.500 RADNIKA U KRALJEVU?

  1. . Botino, lepo ti stoji to TIKVENJAK, mnogo i govori o tebi i tebi sličnima !

  2. . Otvoriće se ovo kao i aerodrom, dok ne krene prvi radni dan u fabrici ja nista ne verujem

  3. . Svako radno mesto je dobro došlo. Ali, dokle više samo “štanc” priča gde su radnici najbednije plaćeni? 

  4. . Hajde da krenemo da pljujemo svi po ovome i da nam opet nešto ne valja! Evo ima pola sata kako je objavljeno i još niko nije popljuvao, šta čekate?

Comments are closed.