PROMOCIJA KNJIGE “NOKAT I MESO”

17. novembar 2017.

Četvrta zbirka kratkih priča poreklom Kraljevčanina Dejana Vukićevića pruža ključ za razumevanje opusa ovog autora, jer predstavlja intimno traganje za izgubljenim vremenom

Knjiga Dejana Vukićevića ”Nokat i meso” biće predstavljena i pred kraljevačkim ljubiteljima pisane reči. Osim autora, o njoj će govoriti književni kritičar Petar Arbutina. Dejan Vukićević je rođen 1965. godine u Kraljevu. Diplomirao je na Odseku za opštu književnost na beogradskom Filološkom fakultetu, na kojem je doktorirao bibliotekarstvo i informatiku. Objavio je više proznih knjiga. Zaposlen je u Narodnoj biblioteci Srbije.

 «Čitalac njegovih proznih ostvarenja trebalo bi da postupa poput junakinje priče ‘Pešački prelaz’, koja frekventno premotava (iznova pregleda) očeve snimke i u njima pažljivo zapaža i povezuje detalje. Četiri knjige kratkih priča i dva romana Dejana Vukićevića ukazuju se, dakle, kao intimno traganje za izgubljenim vremenom, pri čemu sva ova dela opst(ojav)aju na granici stvarnosti i fikcije. Autofikcija, nazvana još i ‘lični roman’, svog predstavnika u srpskoj književnosti, kao što je pomenuto, (za)dobija upravo u Dejanu Vukićeviću.” (iz pogovora Milice Ćuković)

Promocija Vukićevićeve knjige ”Niokat i meso” biće održana u kraljevačkoj biblioteci, u ponedeljak, 20. novembra, u 19 časova.

foto: ilustracija (Pixabay)