STRUJA IZ HRVATSKE ZA KRALJEVO?

17. novembar 2017.

Liberalizacija tržišta je kompanijama iz oblasti energetike omogućila širenje, pa je Hrvatska Elektroprivreda saopštila da u Srbiji već snabdeva jednu firmu i da je u završnoj fazi priprema i isporuka električne energije za Kraljevo i Valjevo

Hrvatska Elektroprivreda (HEP) se, zbog liberalizacije tržišta širi po regionu, odnosno u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini.

Direktorka ove kompanije je na Petoj Međunarodnoj konferenciji: Regionalno tržište električne energije održanoj u Beogradu HEP istakla da su oni otvaranje tržišta dočekali spremni, i kad su u pitanju usluge domaćinstvima, i za velike privredne potrošače

Kako saznajemo, domaćinstvima će i u Srbiji biti ponuđena Hepi tarifa, koja je u Hrvatskoj imala veliki odziv, jer je kupcima omogućeno da umesto akontacija plaćaju samo energiju koju stvarno i potroše.

Kod privrednih potrošača, velikim kupcima omogućuje se udruživanje radi postizanja boljih uslova snabdevanja, a preduzetnici na povoljniju cenu električne energije mogu da računaju kroz strukovna udruženja. poput Hrvatske privredne komore.

U ponudi je I ZelEn, električna energija iz hidroelektrana, u potpunosti proizvedena iz obnovljivih izvora. Hrvatska Elektroprivreda u Sloveniji, preko svoje firme HEP Energija već ima osminu celokupnog tržišta elelktrične energije, a u Bosni I Hercegovini razvija infrastrukturu koja će budućim kupcima omogućiti da jednostavno promene snabdevača onda kada istekne zaštite domaće proizvodnje . Trenutno, u Srbiji HEP Energija snabdeva strujom kompaniju „Cimos“ a u završnoj je fazi priprema isporuke električne energije za gradove Kraljevo i Valjevo.

Narednih dana pokušaćemo da istražimo ovu najavu i uslove.

foto: Pixabay