„TAYPA GRUPA“ TRAŽI DESET SUPERVIZORA

27. decembar 2017.

To je početak, do otvaranja biće zaposleno nekoliko stotina, kasnije, nadamo se, i više hiljada ljudi, a zbog investicije nemačkog „Leonija“, poništili smo zaštitu kulturno-ambijentalne celine škole „Dr Đorđe Radić“, kaže gradonačelnik Kraljeva

Zahtev investitora iz Turske (kompanija “Taypa”) stigao je u Kraljevo. Turski poslodavac, za poslove supervizora u budućoj fabrici tekstila, koja će biti izgrađena na području nekadašnjeg “Autotransporta” u Kraljevu traži na samom početku 10 supervizora, ili, kako smo navikli da govorimo nekadašnjih brigadira, najavio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Kasnije će obuka ići ka mnogo većem broju zaposlenih, odnosno, prilikom otvaranja biće zaposleno nekoliko stotina, a kako se fabrika bude razvijala, očekujemo da će zapošljavati više hiljada ljudi – rekao je gradonačenik Terzić novinarima, napominjući da će o tome detaljnije moći da saznaju od predstavnika kompanije, kada oni budu došli na finalne razgovore u Kraljevo, odnsono, kada budu kupili preduzeće „Autotranport“ u stečaju.

Turska kompanija je, kazao je on, već osnovala preduzeće sa sedištem u Kraljevu.

Nadam se da će  29. januara naredne godine oni uspeti da kupe ovo preduzeće, čime će postati vlasnici 12 hektara zemljišta, zgrada i pokretnih stvari koje se nalaze na samom placu – poručio je Terzić.

Prema njegovim rečima, Kraljevo naredne godine očekuje veliki broj investicija i otvaranje znatnog broja novih radnih mesta:

Pored investicije turske Taypa grupe očekujemo i početak izgradnje nemačke fabrike „Leoni“, kompanije koja poroizvodi kablove za automobilsku industriju. Mi smo uspeli da na sednici Vlade pre 20 dana poništimo zaštitu kulturno-ambijentalne celine Poljoprivredno-hemijske škole „Dr Đorđe Radić“, čime je otklonjena i poslednja prepreka koja vodi promeni urbanističkih planova na ovom području i kasnijoj mogućnosti da ovoj nemačkoj fabrici budu izdati lokacijski uslovi, lokacijska i, na kraju, građevinska dozvola..

https://www.youtube.com/watch?v=jnwzSO24JkE

4 thoughts on “„TAYPA GRUPA“ TRAŽI DESET SUPERVIZORA

  1. . I veterinara u Vodovodu …zet Bojanić inače voli da ga osukobljavaju sa doktorke,kao i pravnika bez portfelja Protića,s Kosova nekoliko rodjaka …i dr 

  2. . Prolupali ste skroz! Onakvo blago kakvo je Ratarsko imanje cete pod beton?Niste normalni!

  3. . Kako zna da će baš Turci da kupe Autotransport. Da li Zvonko i Zelja da zaprete ostalim koji su zainteresovani za kupovinu?!
    A sto se tice ocekivanja..mi jos uvek cekamo Kraljevgrad, bazen, odmaraliste, urbanu regeneraciju, namensku industriju..autoput Pojate-Preljina. A dobili smo samo Desu u Eps-u, Simketovog zeta na pijaci i Canentovu sestru. I jos par stotina Sns-ovaca..

Comments are closed.