„Taypa“ kupila imovinu „Autotransporta“

29. januar 2018.

Turska kompanija kupila je imovinu kraljevačkog preduzeća u stečaju po početnoj ceni od oko 260 miliona dinara, za sutra, povodom potpisivanja kupoprodajnog ugovora zakazana konferencija za novinare

Sutra (utorak, 30. januar u 09.00 časova, u sali dva Gradske uprave grada Kraljeva biće održana konferencija za novinare povodom potpisivanja kupoprodajnog ugovora između kraljevačkog „Autotransporta“ i turske tekstilne kompanije „Taypa Tekstil Giyim“, saopšteno je iz službe protokola gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića.

Pored njega, konferenciji će prisustvovati i direktor JP za uređivanje građevinskog zemljišta „Kraljevo“ Aleksandar Nestorović,  direktor Filijale Kraljevo Nacionalne službe zapošljavanja Snežana Prelić, šef Kabineta gradonačelnika grada Kraljeva Kristina Marković, rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno komunalne delatnosti Gradske uprave grada Kraljeva Zvonko Kovačević  i  predstavnici Službe za upravljanje projektima i lokalno ekonomski razvoj Gradske uprave grada Kraljeva.

Prodati su zemljište, proizvodne hale, zalihe rezervnih delova i druga oprema, a potencijalni kupac bio je u obavezi da uplati depozit u iznosu od oko 130 miliona dinara.

Inače, za prvu zakazanu prodaju ovog preduzeća 1. decembra 2017. godine niko nije uplatio depozit, niti položio bankarsku garanciju za imovinu iz oglasa, pa je komisija prodaju proglasila neuspelom.

Gradonačelnik Terzić i ranije je tvrdio da su investitori iz Turske ozbiljni u svojim naerama, da je firma već registrovana sa sedištem u Kraljevu i da će na lokaciji nekadašnjeg  Autotransporta početi pripreme za otvaranje velike fabrike konfekcije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je juče iz Istanbula da je razgovarao sa vlasnikom tekstilne  kompanije “Taj grupe” Mesudom Toprakom, koja će u Kraljevu, najavio je, „investirati 35 miliona evra u fabriku sa 2.500 radnih mesta“.

1 komentar za naslov “„Taypa“ kupila imovinu „Autotransporta“

  1. . Teško mi je da poverujem da su samo Turci bili zainteresovani za naš Transport. Obzirom da je prva licitacija propala, cena je prepolovljena, opet samo Turci !? No, nije ovo ni prva a ni poslednja muljaža koja će biti proglašena kao spasonosna za naš učmali grad. Nova radna mesta za plate od oko dvesta evra, prvenstvo će imati simpatizeri pa onda ostali robovi. Jadna nam majka !

Comments are closed.