Ministarka Mihajlović demantuje premijerku?

17. april 2018.

Lađevci za nekoliko meseci postaju civilno-vojni aerodrom, rekla je danas u Čačku ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, nepunih mesec dana posle izjave premijerke Brnabić da ovaj aerodrom nije prioritet Vlade i da treba završavati  započete projekte

Prilikom nedavnog boravka u Kraljevu, pre nepunih mesec dana, premijerka Ana Brnabić izjavila je da aerodrom “Morava” u Lađevcima nije prioritet Vlade Srbije, a potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je, boraveći u Čačku, izjavila da će u narednih par meseci ovaj aerodrom postati mešoviti, odnosno vojno-civilni. Ona je podsetila da za to postoji plan Vlade Srbije.

Pogledajte izjavu ministarke Mihajlović (deo o aerodromu počinje na 2.40)

https://www.youtube.com/watch?v=mLdjnWaXK2o

Očekujemo rešenje Minisitarstva odbrane da bismo, konačno, u narednim mesecima mogli da kažemo da je to mešoviti aerodrom. To se dosta odložilo, ne znam zašto, čini mi se da je u prethodnom periodu bilo dosta zahteva od Ministarstva odbrane šta je sve potrebno dodatno da se plati – rekla je Mihajlović, napominjući da su to odnosi Ministarstva odbrane i ministarstva na čijem je ona čelu.

Nakon toga ćemo sesti zajedno sa predstavnicima lokalnih samouprava i napraviti zajedničke planove, jer okvire već imamo u šta se tačno ulaže. Napravićemo projekcije i za putnički, i za teretni saobraćaj. Nama je u interesu da ovaj aerodrom dalje razvijamo, na kome će, kad postane mešoviti, operater biti preduzeće Aerodromi Srbije – istakla je ministarka Mihajlović.

Šta se dogodilo između izjave premijerke u Kraljevu 21. marta i ovako (ponovo) optimistične izjave ministarke Mihajlović – nije poznato. Da podsetimo, premijerka je u Kraljevu pre nepunih mesec dana precizirala da Srbija već ima dva velika aerodroma u Srbiji: Beogradu i Nišu.

Podsetimo se izjave premijerke ane Brbabić od 21. marta ove godine https://www.youtube.com/watch?v=2DxV1sYSU_o

U ovom trenutku moramo da završimo ono što je započeto. Do kraja 2018. će krenuti gradnja autoputa Preljina – Požega, a Ministarstvo građevine vodi intenzivne pregovore sa investitorima zainteresovanim za gradnju autoputa Pojate – Preljina, koji će spojiti koridore 10 i 11. Nadam se da će ti radovi početi u 2019. godini. Nakon toga fokusiraćemo se na aerodrom u Lađevcima. Ali, u ovom trenutku on nije prioritet – reka je tada premijerka Ana Brnabić.

Osvrnuvši se na izjavu premijerke, ministarka Mihajlović je podsetila da postoji program vlade za sve male aerodrome na teriitoriji Srbije.

Jedan od njih je “Morava“ koji treba da se razvija zbog investicija i privrede ovog dela Srbije. Znam koliko je premijerka posvećena dovođenju investicija – odgovorila je Mihajlović.

O svim obećanjima vlasti vezanih za aerodrom “Morava” portal Krug je i ranije pisao. O tome čltajte na portalu Krug OVDE

2 komentara za naslov “Ministarka Mihajlović demantuje premijerku?

  1. . Izgleda mi da nešto debelo nije uredu u vladajućoj garnituri, možda je ovo početak kraja torture građana Srbije !?!

  2. . Izgleda mi da nešto debelo nije uredu u vladajućoj garnituri, možda je ovo početak kraja torture građana Srbije !?!

Comments are closed.