Ponovo otkazan “Veseli spust”

Ovogodišnji, 29. “Veseli spust” po redu najpre je bio zakazan za 1. jul, ali je par dana pre održaanja manifestacije, ona pomerena za 8. jul zbog višednevnih padavina koje su podigle vodostaj Ibra.

Predsednik i članovi Organizacionog odbora “Veselog spusta”, Aleksandar Erac, Nikola Radević, pomoćnik gradonačelnika, Goran Jovanović, sekretar Kajak kluba „Ibar“ i Ana Mirosavljević, direktorka Turističke organizacije Kraljevo saopštili su danas da se “Veseli spust” do daljeg – otkazuje.

Današnja konferencija za novinare trebalo je da bude najava “Veselog spusta” u nedelju 8. jula, jer je na sastanku Organizacionog odbora zajedno sa službama bezbednosti, doneta odluka da manifestacija bude idržana.

Nikome nije u interesu da tradicija duga 28 godina bude prekinuta, ali prioritet su nam životi i bezbednost učesnika, zbog čega “Veseli spust” moramo da odložimo i ovog puta, a javnost će biti naknadno upoznata kog datuma će biti održan – rekao je Nikola Radević, pomoćnik gradonačelnika.

Direktor “Veselog spusta” Aleksandar Erac pojasnio je da je tokom prethodnog dana i noći na području Kopaonika i Rudna pala velika količina padavina, da je Ibar nadošao za 60-ak centimetara, a da je i reka Studenica sve veća.

Očekuje se da vodostaj Ibra danas dodatno poraste, a imamo najavu da će kiša padati i u petak, subotu i nedelju. “Veseli spust” od osnivanja vodi računa o bezbednosti učesnika, pa u želji da nastavimo takvu tradiciju, odlažemo manifestaciju, ali očekujem da ćemo je organizovati, čim vremenski uslovi to budu dozvolili i okrenuti se pripremama jubilarnog spusta iduće godine pod nazivom “Tridesetog trideseti” – naveo je Erac, upućujući izvinjenje svima koji su želeli da u nedelju 8. jula dožive lepotu “Doline vekova”.