Koncert ansambla „Stanislav Binički“

Povodom dana Druge brigade Kopnene vojske, u četvrtak 12. jula, na platou ispred Doma Vojske Srbije u 20 časova biće održan koncert Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”. Orkestar će izvoditi tradicionalne vojne marševe, klasične pesme i evergrin hitove, a uz njih će nastupiti i plesna grupa Druge brigade Kopnene vojske.U slučaju loših vremenskih uslova, koncert će se održati u sali Doma vojske.

Umetnički ansambl Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” je ustanova koja je glavni nosilac muzičkog života i jedini ansambl na ovim prostorima sa širokom programskom lepezom izvođačkih mogućnosti. Oni su i ansambl koji na dostojan način afirmiše i reprezentuje Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije široj javnosti.

U toku duge tradicije postojanja, koja vremenski zadire u tri veka, ansambl je menjao naziv, organizacione forme i strukturu, ali programski i umetnički opstajao i ostajao dosledan nameni i misiji: glavni nosilac muzičkog života u vojsci, negovanje, podsticanje i širenje muzičkog stvaralaštva i vojničke tradicije našeg naroda i afirmacija kulturnog života i umetničkog stvaralaštva u vojsci.