Blokada saobraćaja za sutra najavljena i u Kraljevu

Po najavama sa društvenih mreža, u Kraljevu će sutra u 14 časova biti blokiran kružni tok kod „Dunav osiguranja“ (u neposrednoj blizini Male pijace)

Organizacija „Kreni promeni“ najavila je na društvenim mrežama da će i ove subote (4. decembar) u 14 časova, organizovati blokade magistralnih i auto-puteva širom Srbije. Za razliku od prošle subote, blokade će, prema najavama na društvenim mrežama, biti i u Kraljevu.

U Kraljevu će, prema tim najavama, biti blokirana raskrsnica kod „Dunav osiguranja“ (u neposrednoj blizini Male pijace). Na ovaj događaj pozvani su građani na FB stranici “Sačuvajmo planinske reke Kraljeva“ i „Služimo Srbiji“.

Podsećamo,  organizacija Kreni promeni pozvala je građane Srbije da prošle subote ( 27. novembar), jednočasovnom blokadom puteva izraze protest zbog usvojanja Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji, uprkos tome što je do sada 300.000 građana potpisalo svoje protivljenje njohovom usvajanju.

Prošle subote u Kraljevu nije bilo blokade saobraćajnica, kao u drugim gradovima Srbije: Beogradu, Rekovcu, Topoli, Pranjanima… U Novom Sadu policija je pokušala da ukloni demonstrante i da obezbedi prolaz vozilima, a u Šapcu je bilo više incidenata.

Ove subote, kako je najavljeno, blokada saobraćaja trebalo bi da traje dva sata, odnosno – do 16 časova.

Ministarstvo unutrašnjih poslova uvelo broj za prijavu nasilja i blokadu saobraćaja

Građani kojima zbog blokade puteva i saobraćaja bude ograničena sloboda kretanja ili dožive neki vid nasilja usled blokade puteva, prijavu Ministarstvu unutrašnjih poslova mogu podneti pozivom na broj 0800104103.

Ministarstvo unutrašnjih poslova istaklo je u svom saopštenju da građani Srbije koji se suoče sa ovakvom vrstom problema mogu na jednostavan i brz način obavestiti policiju o kršenju zakona, počiniocima ili registracijama vozila koja se koriste za sprečavanje normalnog funkcionisanja saobraćaja. Kontakt email: prijaviblokadu@mup.gov.rs

MUP je u saopštenju podsetio i da „blokada puteva i ometanje građana predstavljaju kršenje zakona i ustavom zajemčenog prava slobode kretanja“.

M. M. D.

1 komentar za naslov “Blokada saobraćaja za sutra najavljena i u Kraljevu

  1. Kad se potroše sve opcije onda dolazi ulica kad bi neko u ovoj državi radio iole svoj posao do toga ne bi dolazilo ja za običan komunalni problem ne mogu 11god da ga rešim jer nemam više kome da se obratim stigao sam do ministarstava ali uzalud da sam neko m….o na vlasti ili uvaženi član vladajuće stranke problem bi bio rešen ovako ili ćutimi trpi ili ba ulicu

Comments are closed.