VIKEND KAMPANJA KRALJEVSKIH KRUNA – “PRODUŽI ŽIVOT”

10. jun 2016.

Popularisanje akcije zaveštanja organa za transplantaciju, koju na Trgu srpskih ratnika organizuje Klub američkog fudbala

 Povodom 6. juna – Svetskog dana zaveštanja organa, čitava ova sedmica posvećena jetoj humanoj misiji, kojoj se Kraljevski klub američkog fudbala “Kraljevske krune” iz našeg grada priključuje organizovanjem promocije zaveštanja organa za transplantaciju i promovisanja bavljenja sportom, kao zdravim načinom života. U okviru kampanje “Produži život”, članovi Kraljevskih kruna su još pre godinu dana postali donatori organa.

U Srbiji na transplantaciju organa trenutno čeka više od 4.000 ljudi, zato iz Kluba američkog fudbala “Kraljevske krune” pozivaju sugrađane da, tokom predstojećeg vikenda, na Trgu srpskih ratnika, i u subotu, i u nedelju, od 16 časova u 30 minuta, potpišu donatorske kartice.

Drugi poziv upućen je onima koji žele da se bave američkim fudbalom – da tokom dva vikend popodneva u centru grada, probaju opremu kluba američkkog fudbala i upoznaju se sa timom i sportom.

U ciju promocije kampanje zaveštanja organa za transplantacju “Produži život” i promocije američkog fudbala, u 17 časova u subotu 11. juna, na Trgu srpskih ratnika biće priređena i konferencija za novinare na kojoj će govoriti Vladimir Nović, koordinator kampanje “Produži život”, Irena Paunović, Kraljevčanka kojoj je uspešno izvršena transplantacija pluća, Aleksa Denović, kapiten Kruna i članica ženskog tima Tamara Jevtović. 

One thought on “VIKEND KAMPANJA KRALJEVSKIH KRUNA – “PRODUŽI ŽIVOT”

  1. . Očigledno, da je transplantaciona medicina osmislila veoma perfektan način kako da lažima dođu do živih organa. Pritom, prevaren je i donator organa, isto kao i primalac organa. ”Mrtav koliko je potrebno i živ koliko je to moguće”, kako je to rekao prof. dr. Franco Rest iz Dortmund-a.[b][url=http://www.globalmediaplanet.info/istina-o-doniranju-organa-2-deo/]Istina o doniranju organa koju vam niko neče reći![/url][/b]http://www.globalmediaplanet.info/istina-o-doniranju-organa-2-deo/

Comments are closed.