Agencija prodaje opremu i mašine FVK

14. februar 2019. 

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju pokretne imovine koncerna kraljevačke Fabrike vagona, koja će, metodom javnog nadmetanja biti održana 18. marta

Metodom javnog nadmetanja biće prodata pokretna imovina koncerna Fabrike vagona iz Kraljeva, navodi se u oglasu koji je objavila Agencija za licenciranje stečajnih upravnika. Rok za otkup prodajne dokumentacije je 11. mart.

Od opreme i mašina, na spisku za prodaju su linija za čišćenje čeličnom sačmom i konzervaciju limova početne vrednosti 24 miliona dinara, horizontalni obradni centar od 5.097.649 dinara. Prodaju se i oprema, strugovi, 10 aparata za zavarivanje, četiri elektromostna krana, mašina za gasno sečenje metala, mašina za horizontalno balansiranje.

U oglasu se navodi da će javno nadmetanje biti održano 18. marta u 11 člasova u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika.

Bivši radnici „Fabrike vagona“ su poslednji pomen svom preduzeću dali 17. marta 2017. godine. O rezigniranosti kojom su konstatovali da „Fabriku vagona nisu zatvorili ni Nemci 1941. godine, jer je sedam dana posle streljanja preduzeće počelo ponovo da radi, a sada su pogoni u korovu“, čitajte u tekstu POSLEDNJI POMEN FABRICI VAGONA 

Stečaj u delovima nekdašnje Fabrike vagona proglašen je krajem 2015. godine, a u januaru 2016. u stečaj je otišao i sam koncern „Fabrika vagona“. 

O istorijatu uspešnih decenija, neuspešnoj privatizaciji i godinama propadanja čitajte u tekstu   PRAZNIK KOJEG NEMA

Evo kako sada izgleda fabrički krug nekadašnje “Fabrike vagona”.https://www.youtube.com/watch?v=LzpLrqvLUjw

fotografija: kraljevačka “Livnica” – nekada deo “Fabike vagona”

3 thoughts on “Agencija prodaje opremu i mašine FVK

  1. . … ovo je stravični ekonomski zločin koji je politički šljam koji je došao na vlast na lokalu a i u Beogradu isplanirao i preko Gen direktora i navodnih sindikalnih rukovodioca sproveo u delo i za ovaj ekonomski zločin bi u svim pravnim i demokratskim državama neki organizatori svega ovoga dobili velike vremenske zatvorske kazne … ka dbudete pogledali video zapis kako dana sizgled aovaj nekadašnji gigant i vidite kakva je to ravica u površini od 40 ha zemljišta, biće vam jasno zašto je taj odvratni politički šljma sve učinio iz debele senke da Fabrika vagona od eu stečaj i likvidaciju …u ovom tekstu imaćete prilike i da čujete jednog, nažalost morma reći jer to jeste bio, radnika koji s e2017.god predstavlja kao zaštitnik prava bivših radnika Fabrike vagona a jedan je od organizatora smene V.D Gen. direktora Zorana Bogdanovića koji je uradio i Privrednom sudu Kraljevu predao Unapred Pripremljen program restitucije koji je bio jako kvalitetan i predstvaljao ozbiljan plan za spas Fabrike vagona al je taj nažalost, radnik, organizovao radnike da traže d ase proglasi stečaj u Fabrici vagona a ne PPPR je rim je pričao bajke d aje samo do kraja 2015.god moglo da se uzme otpremnina po socijalnom programu i da država uplati radnicima neuplaćeni staž što je kako je vreme pokazalo bila bezočna laž sa samo jednim ciljem da se spreči usvajanje UPPR … treba da se zna da v.d Generalnog direktora Fabrike vagona nije želeo da povuče UPPR pa ga je Upravni odbor koji je postavljen od tih loklanih političkih moćnika i pripadali su toj naprednoj i radikalnoj partiji smenio sa obrazloženjem da su tako poštovali želju radnika a oni od avgusta 2015. gdo nisu bili radnici i nisu imali nikakakva više prava po zakonu da se bilo šta pitaju kad je Fabrika vagona u pitanju al njima je jednostavno trebao razlog a nije ih zanimalo poštovanje zakona …. postavili su v.d Gen. direktora bivšeg ardnika koji je kao i svi radnici uzeo socijalni program i ponovo su prekršili zakon i on je p’ovukao predloženi UPPR i privredni sud u Kraljevu je 25. decembra 2015.god proglasio stečaj a ovaj bednik koji je odglumio vd. Gen. direktora Fabrike vagona na ovako sraman i nezakonit način je i danas zapošljen u Fabrici vagona od tih silnih stečajnih upravnika ( mislim da ih ima 9 ) i prima platu je rje valjda na taj način nagrađen za to svoje sramno delo koje je već nekim tajkun- biznismenima koji su u bescenje kupili neke mašine i magacinsku robu po bagatelnim cenama i odmah ih preprodali po stavrnim cenama i ostvarili veliku dobit … nažalost, ovaj nekadašnji gigant je možda pored IMT-a i IMR-a platio najstrašniju cenu jer je njegovo zemljišteu površini od 40 ha bilo njegova omča oko vrata koju su mu zategli oni od kojih se to prirodno i očekivalo da urade a to je ljudski i politički šljam kome smo mi dali poverenje d avode Srbiju aoni je ovako čereče i uništavaju …

  2. . Ukrajinska firma a Rusi je vode , jeste li stvarno mislili da to može opstati?  Paljenjem ambasade izgorela je i nada za Fabriku vagona. To razumeju samo oni koji su informisani i prate privredna dešavanja!

  3. . Kriminalci koji su doveli do zatvaranja Fabrike vagona i Magnohroma, žuti kako ih danas nazivaju,mada oni ne priznaju da su igrali za taj tim, sada nam sa raznih govornica drobe o poštenju, samo danas nose neke dresove drugih boja,boja ovih lopuža na vrhu tabele, no lopov je lopov i narod ih veoma dobro prepoznaje. Sutra kada ih budemo svukli valjalo bi da im obezbedimo dresove u prugastim dezenima i apartmane na malo duži period, zaslužili su.

Comments are closed.