Maturanti jure Ginisa, baklje ruže sliku

„Maturski ples“ je petnaesti po redu, a učenici završnih razreda srednjih škola iz Kraljeva, tradicionalno  na Trgu srpskih ratnika – uplesaće u petak, 17. maja u 12.00 časova.

U organizaciji manifestacije učestvovali su Udruženje građana „Prijateljstvo za nova vremena“, Odeljenje za društvene delatnosti, Odeljenje komunalne policije, inspekcijske službe – u okviru Gradske uprave grada Kraljeva, Školska uprava za Raški upravni okrug, Turistička organizacija grada Kraljeva i Policijska uprava, uz podršku Kancelarije za mlade.

Predsednik Organizacionog odbora manifestacije „Maturski ples 2019“ – gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, izrazio je želju da manifestacija protekne u što boljem redu i apelovao na učenike „da bude što manje opijanja, paljenja baklji i drugih postupaka koje ovu sliku prave malo manje lepom“.

Nadam se da će ovaj apel maturanti prihvatiti i da ćemo svi zajedno sa njima, njihovim prijateljima i roditeljima, proslaviti završetak srednje škole – poručio je gradonačelnik.

Mali maturanti, koji su sada završili osmi razred osnovne škole, rodili su se kada je prvi put u centru Kraljeva organizovan Maturski ples, istakao je zamenik predsednika Odbora i predsednik Udruženja građana „Prijateljstvo za nova vremena“ Hadži Momir Bakračević.

Sa 1.126 đaka iz devet srednjih škola, koliko će ih plesati, i ove godine ćemo učestvovati u obaranju Ginisovog rekorda, koji smo do sada oborili četiri puta – podsetio je Bakračević.

Direktorka Turističke organizacije Kraljevo i član Organizacionog odbora Ana Mirosavljević pozvala je sve sugrađane da, u petak, u podne, dođu na najlepši gradski trg u Srbiji – kraljevački Trg srpskih ratnika, i da budu deo predivne turističke razglednice koja će biti poslata toga dana iz našeg grada

Članica Organizacionog Odbora i rukovodilac Školske uprave Bojana Marinković rekla je da je sa direktorima srednjih škola Školska uprava usaglasila da će posebnu pažnju posvetiti bezbednosti učenika i primerenom ponašanja pre, za vreme i posle plesa, jer žele da  maturanti pošalju jednu vedru, nasmejanu i lepu sliku Kraljeva.

1 komentar za naslov “Maturanti jure Ginisa, baklje ruže sliku

  1. . Lepo bi bilo da neko da podatke o npr.prvoj generaciji maturanata koja je plesala.Gde su,sta rade i koliko njih se vratilo u Kraljevo?Koliko se njih sa svojom diplomom uspelo zaposliti u struci u svom gradu?Ovaj ples mi je iz godine u godinu sve tuzniji,sve mi vise simbolizuje kao neki ispracaj nase dece iz ovog grada.

Comments are closed.