“BUDI KAO TESLA”

28. jun 2016.

Glasajte i omogućite da OŠ “IV kraljevački bataljon”, čiji film je ušao među deset najboljih, dobije modernu Samsung učionicu!

Muzej Nikole Tesle, uz podršku partnera kompanije Samsung Elektroniks i Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije, raspisao je nacionalni nagradni konkurs „Budi kao Tesla“. Pravo učešća imaju sve osnovne škole sa teritorije Republike Srbije, koje treba da predstave rad inspirisan životom i dostignućima Nikole Tesle. Pokazujući svoje veštine i potencijale škole mogu osvojiti Samsung digitalnu učionicu, a u trku sa vrednim ciljem upustili su se I učenici osnovne škole “IV kraljevački bataljon”. Svi mi, dajući glas za njihov film, možemo da im pomognemo u ostvarenju tog sna.

 Aleksa Živković je učenik šestog razreda škole “IV kraljevački bataljon” i član dramske sekcije. Aleksi nisu važne materijalne, IN-trend stvari. Kao mali već je shvatio da je ispunjenje vlastitog životnog sna traganje za zvezdama.

To ga i odvaja od vršnjaka. I gde čovek kaže da je zadovoljan, nejčešće i staje, ali Aleksa ne samo da ne odustaje, već je i drugove poveo da dodirnu njegove zvezde.

Ugledao se na veće ljude, one čija dela kao zvezde sjaje današnjim generacijama. Ni manje ni više nego na Nikolu Teslu.

“Rad je skraćenica od reči radost, budi kao Tesla”, poručuje Aleksa na kraju filma. Njegov put ka ostvarenju sna je ideja vodilja dokumentarno-igrani kratkometražni film. U timu koji stoji iza filma stoje: direktorka škole Marina Vučinić, učiteljica Snežana Šašić, koja je I rukovodilac dram.sekcije I scenarista, Aleksa Živković i ostali učenici – članovi dramske sekcije, Života.Jevtić, snimatelj – stalni saradnik škole, Miodrag.Dinulović, roditelj – stručni konsultant (pozorišni reditelj) i N.Vuković – informatičar.

Tekst Nikole Tesle govori glumac Nebojša Dugalić.

Svoj glas možete da date ako otvorite ovaj link na kojem se nalazi dokumentarni kratkometražni igrani film vrednih “bataljonaca”.

http://www.budikaotesla.rs/2016/06/27/budi-kao-tesla-2/

https://www.youtube.com/watch?v=Ju4H6eU25iU

Samsung Digitalna učionica za pobedničku školu imaće: 30 Samsung tableta, 30 maski za tablet, po jedan štampač, elektronsku tablu, klima uređaj, Cisco opremu i instalacije, renoviranje učionice.