ZAVRŠENA DRUGA SEDNICA SKUPŠTINE, SUTRA TREĆA

28. jun 2016.

Zanimljivo je da je zasedanje gradskog parlamenta sa 16 tačaka dnevnog reda završeno bez ijedne diskusije, u sredu – formiranje izvršne vlasti

Nakon izbora održanih u aprilu, u Kraljevu je pre deset dana konstituisana nova gradska skupština, a današnja, druga po redu redovna sednica iskorišćena je za formiranje svih neophonih komisija.

Na sednici su, sa 55 glasova „za“ i sedam uzdržanih, potvrđeni mandati novim odbornicima: Snežani Jovanović (izborna lista „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“), Polki Krstić (izborna lista „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“) i Vladimiru Vujancu (izborna lista „Ivica Dačić-SPS-JS). Njima je danas, nakon izveštaja Verifikacionog odbora i polaganja zakletve, u skladu sa Poslovnikom, počeo da teče odbornički mandat.

Ostavku na mesto zamenika predsednika gradske skupštine na današnjoj sednici podneo je Predrag Terzić, doktor političkih nauka, jedini kandidat za mesto gradonačelnika, koji bi, uz ostale organe izvršne vlasti trebalo da bude izabran na sutrašnjoj, trećoj redovnoj sednici gradske skupštine.

Zanimljivo je da danas, i pored činjenice da je sednica na dnevnom redu imala 16 tačaka dnevnig reda, nije bilo nijedne diskusije.

Predrag Terzić je rođen 1984. godine u Kraljevu, gde je završio osnovnu školu „Vuk Karadžić“ i gimnaziju, prirodno-matematički smer. Diplomirao je u roku na politikološkom odeljenju Fakulteta političkih nauka u Beogradu, s prosečnom ocenom 9,63. Master studije politikoloških nauka završio je 2011. godine sa čistom desetkom. Decembra 2015. godine na Fakultetu političkih nauka u Beogradu odbranio je doktorsku disertaciju pod nazivom „Uticaj evropske liberalne misli na političku modernizaciju Srbije od 1878. do 1903. godine“, čime je stekao naučni stepen doktora političkih nauka.

U periodu studiranja Terzić je volontirao u Narodnoj kancelariji predsednika Republike Srbije, a po završetku studija od 2012. do 2015. kao spoljni saradnik bio je uključen u projekat Instituta za političke studije iz Beograda. Marta 2015. godine zasnovao je radni odnos na Institutu za političke studije, gde i danas radi. Od početka školske 2015/2016. godine honorarno predaje na Visokoj ekonomskoj školi strukovnih studija Peć sa sedištem u Leposaviću.

Do sada je objavio 13 naučnih radova i dva prikaza knjiga. Radove objavljuje u Srpskoj političkoj misli, Godišnjaku Fakulteta političkih nauka, Kulturi polisa, Međunarodnoj politici.

U dva mandata biran je za odbornika u Skupštini grada Kraljeva. U prethodnom sazivu bio je šef odborničke grupe, a volonterski je obavljao i funkciju menadžera Kancelarije narodnih poslanika grada Kraljeva.

1 komentar za naslov “ZAVRŠENA DRUGA SEDNICA SKUPŠTINE, SUTRA TREĆA

  1. . realno a išto bi bilo diskusije kad vlast nikad nije imala bolju opoziciju

Comments are closed.