Poseta Kraljevu delegacije iz Samare

29. novembar 2019.

U ruskoj delegaciju su privrednici iz raznih oblasti, predstavnici preduzeća  za auto-gas, transport, građevinski materijal, automatizaciju, ekološko čišćenje vode, a cilj posete je razvoj saradnje između srpskih i preduzeća regije Samara

Delegaciju iz ruske regije Samara, na čelu sa Sergejem V. Sidorovim,  savetnikom ministra za ekonomski razvoj i investicije Samarske regije, u kojoj su rukovodiloci preduzeća iz oblasti mašinske i hemijske industrije, štamparije, kao i predstavnici usložnog sektora i trgovine ove regije, primio je zamenik gradonačelnika Vukman Rakočević sa saradnicima. Rakočević je naveo da je cilj današnje posete proširenje kontakta u trgovniskoj i ekonomskoj sferi, kao i razvoj saradnje između srpskih i preduzeća Samarske regije.

Rakočević se zahvalio predstavnicima delegacije što su gosti grada na Ibru baš na dan kada Kraljevo obeležava Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu, kao i da očekuje da će današnja poseta doprineti  boljoj privrednoj saradnji:

Ne treba trošiti reči na to koliko sarađujemo na kulturnom i svakom drugom planu. Nadam se da će ruski privrednici, na sastanku u Regionalnoj privrednoj komori naći zajednički jezik sa našim ljudima da napravimo zajendičke poslove, u korist grada Kraljeva i oblasti Samara.

Savetnik ministra za ekonomski razvoj i investicije Samarske regije Sergej V. Sidorov naglasio je da je ova poseta idealna prilika da se, na još jedan način, upoznaju i zbliže srpski i ruski gradovi i regioni, što za krajnji ishod, doprinosi boljoj saradnji.

Upravo ovakve posete zbližavaju naše gradove i regione i jačaju međusobnu saradnju. Našu delegaciju čine privrednici iz raznih oblasti, specijalizovana preduzeća za auto-gas, transport, građevinski materijal, automatizaciju, ekološko čišćenje vode… – istakao je Sidorov.

Direktor Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog okruga ZvonkoTufegdžić izrazio je nadu da će današnji sastanak doprineti ostvarivanju kontakata i kvalitetnoj saradnji, jer je pozvano tridesetak privrednih subjekata, koji imaju određenih dodirnih tačaka  sa ovdašnjim delatnostima, ali i onih privrednih subjekata koji su zainteresovani da se upoznaju i ostvare kontakt, bez obzira što ne rade istu delatnost.

Ne mogu unapred da kažem da li će se ostvariti dobri kontakti, ali mi imamo dobru volju, kao i gosti iz Samare. S obzirom da Samarska regija ima kompanije koje se bave visokom tehnologijom, nadam se stvoriti mogućnosti da firme iz oblasti Samara investiraju ovde, kako bi barem jedan šraf za kosmičke brodove bio napravljen u Kraljevu – rekao je Tufegdžić.

                   Jovana Ristić

1 komentar za naslov “Poseta Kraljevu delegacije iz Samare

  1. . Mislite li da vam iko više veruje ?! Čuj, Vukman Preletačević Rakočević, bruka za Kraljevo !

Comments are closed.