GRADONAČELNIK U POSETI „AMIGI“

11. jul 2016.

Poseta ovom privrednom društvu najavljena je kao prvi u nizu obilazaka koje će Predrag Terzić imati sa ciljem da upozna stanje kraljevačke privrede

To što je novi gradonačelnik Predrag Terzić u svojim prvim radnim danima svog mandata odlučio da obiđe privrednike i da se upozna sa lokalnom privredom, njihovim problemima i mogućnostima, osnivač „Amige“ Miroslav Tlačinac, ocenio je pravim potezom.

On je danas sa direktorom „Amige“ Ivanom Tlačincem,  novom gradonačelniku predočio da je, kako je rekao, „Amiga“ još živa, da je preostalih 210 radnika potpuno uposleno i da preduzeće, osim za domaće tržište, proizvodi i za izvoz u Grčku, Nemačku, Luksemburg.

Znamo da lokalna samouprava ne može mnogo da pomogne, jer je polje našeg delovanja mnogo veće, ali od Terzića očekujemo da u naredna tri-četiri meseca na pravi način sagleda probleme kraljevačke privrede, budući da prethodnu političku garnituru lokalna privreda nije ni interesovala, niko nas nije obišao, niti saznao za naše probleme – rekao je Miroslav Tlačinac.

On je precizirao da bi ta pomoć mogla da se sagleda u iznalaženju mogućnosti da se lokalnim privrednicima pomogne kroz poslove vezane za Kraljevo, poslove za državu ili one koji se prave po međudržavnim ugovorima.

Na sastanku koji je, posle obilaska pogona na Starom aerodromu, upriličen u Upravnoj zgradi ovog preduzeća u Grdici, čelni ljudi „Amige“ izneli su gradonačelniku Predragu Terziću svoja očekivanja, viziju i predloge buduće saradnje sa lokalnom samoupravom.

Miroslav Tlačinac upoznao je gradonačelnika sa ličnom kartm „Amige“, koja je privatna porodična firma, osnovana 1990. godine, koja danas raspolaže sa oko 20.000 kvadratnih metara proizvodnog prostora na površini od oko šest hektara u Kraljevu, poseduje sve standarde neophodne za poslovanje sa zemljama Evropske unije, ima deset velikih licenci za izvođenje radova u raznim oblastima.

Do 2014. godine naše preduzeće je duže od pet godina bilo jedno od dva velika preduzeća iz Kraljeva (uz „Elektrosrbiju“), od 2015. poslujemo kao srednje preuzeće, a i i dalje smo jedno od najvećih privatnih preduzeća u Raškom okrugu – rekao je Miroslav Tlačinac.

Gradonačelnik Terzić najavio je da će narednih meseci obići sva kraljevačka preduzeća koja se bave proizvodnjom delatnošću i zapošljavaju veći broj radnika.