U Kraljevu još osoba pozitivnih na Covid 19 (VIDEO)

30. mart 2020.

U Srbiji je do danas u 15 časova registrovano ukupno 528 potvrđenih slučajeva COVID 19, saopštilo je Ministarstvo zdravlja; do danas osam žrtava, u bolnici izlečene 42 osobe, potvrdio je direktor kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje

Danas je u Srbiji preminuo i osmai pacijent čija se smrt može dovesti u vezu sa infekcijom novim koronavirus, saopštenio je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije koja je u toku.. Prema statističkim podacima, smrtnost od ove bolesti u Srbiji je 1,52 odsto. Od ukupnog broja pacijenata koji su bili hospitalizovani, a kod kojih je bilo potvrđeno prisustvo ove infekcije, 42 pacijenta označena su kao zdrava, jer su imali dvostruki negativan nalaz, saopštila je Darija Kisić Tepavčević, zamenica direktora Instituta „Milan Jovanović Batut“. Oni su otpušteni iz bolnice.

Topografska distribucija obolelih u odnosu na prebivalište pokazuje da obolelih ima u 35 gradova  naše zemlje. Najviše obolelih ima na području Beograda, a podaci zaključno sa jučerašnjim danom, jer u analizu još nisu uneti današnji podaci: u Beogradu je 219 obolelih, u Valjevu 45, u Ćuprija 41, u Nišu 40, Kruševcu 14, Kragujevac 14 i u Čačku. U ostalim gradovima broj obolelih je jednocifren.

Na respiratoru je 45 pacijenata. U Kraljevu, za sada, kod dve osobe je potvrđena zaraženost virusom Covid 11.