A OD REBALANSA – SAOBRAĆAJNICA

26. jul 2016.

Ukupno 22 miliona dinara iz gradskog budžeta rebalansom će biti izdvojeno za rešavanje problema koji je pre  više od mesec dana uzburkao javnost

Odlučili smo da iz gradskog budžeta, rebalansom, opredelimo sredstva za saobraćajnicu koja će voditi do preduzeća „Radijator inženjering“. Investicija je vredna 22 miliona dinara – 15 miliona bi trebalo da bude izdvojeno za saobraćajnicu, a sedam za most preko rečice Makve“, najavio je danas Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva nakon svoje posete proizvodnih pogona preduzeća “Radijator inženjering” u Grdici i Šeovcu.

On je priznao da postoje problemi nemogućnosti dopremanja repromaterijala i transporta gotovih proizvoda firmama u Grdici, prvenstveno „Radijatoru“ i dodao da će grad ponuditi dva rešenja. Najpre, privremeno rešenje, koje podrazumeva da će saobraćajnom signalizacijom biti omogućeno da materijal pristiže kao nekada, od kružnog toka ka preduzećima, odakle će kamioni nastavljati svojom trasom sa gotovim proizvodima duž Ulice Tike Kolarevića.

Potpuno je jasno da veliki kamioni ne mogu dugoroćno da prolaze kroz naselje Grdica gde se nalazi nekoliko pešačkih prelaza, ležečih policajaca i jedna osnovna škola – rekao je Terzić, obrazlažući ideju rešenja problema.

Prema njegovim rečima, prilaz preduzeću „NG sistem“, koje je imalo sličan problem, već je rešen, a problematični deo ka Ulici Tiosava Karapandžića je u fazi preprojektovanja. Zbog toga je zamolio građane Grdice za strpljenje.

– Grad mora da brine o svojim privrednicima. Oni čine njegovu privrednu, ekonomsku osnovu,  zapošljavaju naše građane, ljude koji žive u Kraljevu – naveo je gradonačelnik, podsetivši da se radi o problemima nastalim pre njegovog mandata.

Radojko Janić, osnivač “Radijator inženjeringa” zahvalio se gradonačelniku na poseti, izražavajući zadovoljstvo što je, kako je rekao, lokalna samouprava uvidela problem koje ima šest preduzeća u Grdici i meštani u ulicama Živojina Lazića Solunca I Tike Kolarevića.

Svestan sam da konačno rešenje nije moguće izvesti preko noći i nadam se da će ovo obećanje biti ispunjeno – rekao je Janić, pojašnjavajući da je njegovo preduzeće opredeljeno pretežno za izvoz.

“Radijator inženjering”, je prošlog meseca izvezao 81 odsto ukupne proizvodnje, a taj trend će biti nastavljen i narednih meseci, jer je potražnja na domaćem tržištu mala. Zbog toga ovo preduzeće nastavlja da osvaja velika tržišta u Austriji, Rusiji, Engleskoj, Belgiji i Holandiji gde, kako Janić kaže, isporuka mora da bude tačna “u sat, a ne u dan”.

 

1 komentar za naslov “A OD REBALANSA – SAOBRAĆAJNICA

Comments are closed.