Od juna avioni Er Srbije ponovo lete sa „Morave“

29. maj 2020.

Avioni srpske nacionalne avio-kompanije iz Kraljeva ponovo će sa aerodroma „Morava“ početi da lete od 30. juna ove godine, ali se u saopštenju Er Srbije pominje samo obnova letova do Beča

Er Srbija je saopštila da, posle dobijanja odobrenja od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, u junu ponovo pokreće letove iz Kraljeva i Niša.

Do Beča će, prema današnjem saopštenju kompanije Er Srbija, sa aerodroma „Morava“ u Lađevcima ponovo moći da se leti od 30. juna. Po dosadašnjem redu letenja (koji je podložan promenama, a važio je pre zatvaranja aerodroma „Morava“), u pitanju su bili sledeći termini:

Iz Kraljeva za Beč utorkom i petkom sa polaskom u 07:55h i sletanjem u 09:35h

Iz Beča za Kraljevo utorkom i petkom sa polaskom u 10:35h i sletanjem u 12:10h

Pre uvođenja vanrednog stanja, ova kampanija najavljilvaa je i da od 31. marta uvodi novi let na relaciji Kraljevo-Solun-Kraljevo. Tada je objavljeno i da je planirano da se, u početku, letovi obavljaju tri puta nedeljno u oba smera: utorkom, četvrtkom i subotom (iz Kraljeva za Solun utorkom i četvrtkom sa polaskom u 08:00h i dolaskom u 10:20h i z Kraljeva za Solun subotom sa polaskom u 12:55h i sletanjem u 15:15h;  iz Soluna za Kraljevo utorkom i četvrtkom sa polaskom u 10:50h i sletanjem u 11:15h, iz Soluna za Kraljevo subotom sa polaskom u 15:45h i sletanjem u 16:10h). Hoće li i kada biti uspostavljena ova linija, u današnjem saopštenju se NE NAVODI.

Početak obnavljanja letova iz Niša planiran je od 16. Juna. Planirano je da do 30. juna iz Niša ponovo budu pokrenute linije do Frankfurta (Han) i Nirnberga, dok će se posle 1. jula leteti i do Hanovera, Salcburga i Tivta.