Covid 19 u Kraljevu: od 45 testiranih – 16 pozitivno

24. jul 2020.

Prema današnjim podacima Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu, preminuo je jedan pacijent, a danas je na bolničko lečenje primljeno sedam pacijenata, dok je osam otpušteno

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, od 45 uzoraka testiranih u laboratoriji Veterinarskog specijalističkog instituta Kraljevo – pozitivno je 16.

Tako je sada ukupan broj registrovanih osoba sa teritorije grada Kraljeva, koje su pozitivne na novi koronavirus, od početka epidemije, a zaključno sa jučerašnjim datumom  – 1.035.

Prema današnjim podacima o pacijentima  koji se leče od koronavirusa u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu – na bolničkom lečenju trenutno se nalazi 81 osoba. Od toga, dve su na respiratoru, a jedna je na  neinvazivnoj ventilaciji (high flow). Tokom današnjeg dana u bolnicu je primljeno sedam pacijenata, a osam je otpušteno.

Nažalost, prema podacima Opšte bolnice „Studenica“ – preminuo je još jedan pacijent.

Na nivou Srbije za poslednja 24 časa, prema podacima Republičkog kriznog štaba – testirano je 10.634 osoba, a koronavirus je potvrđen kod njih 409. Preminulo je još 10 pacijenata.