NE TROŠITE NOVAC NA TUŽBE

12. avgust 2016.

Prosvetnim radnicima plate za jun umanjene zbog greške dva ministarstva, priznao Verbić i poručio prosvetarima da će problem biti rešen pre eventualnih tužbi

Bivši ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srdjan Verbić rekao je danas da je smanjenje plata prosvetnim radnicima za jun greška ministarstva prosvete i ministarstva finansija.

On je, nakon primopredaje dužnosti novom ministru Mladenu Šarčeviću, kazao da će ministarstvo pokušati da preduhitri tužbu prosvetnih radnika i reši problem, jer je u pitanju tehnička greška, kao i da je predlog rešenja pripremljen, samo da mora da “dođe na Vladu”.

– Greška jeste nastala u Ministarstvu prosvete i u Ministarstvu finansija, kod donošenja novog Zakona o radu neke stvari nisu bile obračunate kako treba, pa sada nećemo da dozvolimo da prosvetni radnici troše novac na tužbe, nego ćemo problem rešiti pre toga – poručio je bivši ministar.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) najavila je u julu da će pokrenuti nove tužbe protiv Vlade Srbije zbog pogrešnog obračuna plata na osnovu čega je zaposlenima u prosveti naneta šteta od 450 miliona dinara, odnosno plata u proseku smanjena za 5.000 dinara.

Izvor: N1 (http://rs.n1info.com/a184522/Vesti/Vesti/Prosvetnim-radnicima-umanjene-plate-zbog-greske-ministarstva.html)

Foto: PrintScreen YouTube