U Kraljevu stabilna epidemiološka situacija

Prema Izveštaju Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, epidemiološka situacija na teritoriji grada Kraljeva – nepromenjena je.

Od 35 uzoraka briseva uzetih od osoba sa simptomima Covid-19 ili po drugim indikacijama za testiranje – nema novoregistrovanih pozitivnih. 

Od poslednjeg izveštaja Zavoda za javno zdravlje Kraljevo , sa teritorije grada Kraljeva, u Opštoj bolnici „Studenica“, nije bilo preminulih. 

U ovoj bolnici trenutno je hospitalizovano devet pacijenatakoji se leče od Covida 19. U protekla 24 sata primljeno je troje pacijenata, a jedan je otpušten.

Juče je u kovid ambulanti kraljevačkog Doma zdravlja pregledano 35 pacijenata: urađen je jedan kontrolni, uzeto je 12 briseva od osba koje se testiraju prvi put, a bez indikacija za testiranje bila su 22 pacijenta.

**************

Prema najnovijem izveštaju Ministarstva zdravlja, u Srbiji je koronavirus potvrđen kod još 82 osobe, od 6.877 testiranih. Od posledica infekcije u istom periodu preminule su dve osobe. Trenutno je u bolnicama širom zemlje hospitalizovano 320 pacijenata, a 21 je na respratorima.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja danas je saopštilo da je novi koronavirus „ušao“ u 13 ustanova socijalne zaštite i domova za smeštaj odraslih i starih kod 23 zaposlena i 60 korisnika.

U saopštenju se navodi i da je do sada izlečeno 1.009 korisnika, dok je broj oporavljenih osoba koje su zaposlene u ovim ustanovama 403.

Prema rečima Verice Jovanović, direktorke Instituta „Batut“ Verica Jovanović ove nedelje je došlo do blagog porasta zaražavanja u pojedinim gradovima. Tokom prethodne nedelje najveći broj sumnji, ali i najveći broj inficiranih bio je u Beogradu Zaječaru i Kragujevcu, a povećan broj inficiranih registrovan je i u Preševu. Ove nedelje dolazi do blagog porasta u Beogradu i Kragujevcu.