GRAĐANSKA HRABROST LOKALNOG FRONTA

29. februar 2016.

Zato što je hrabrost  vrlina i dužnost svakog građanina

Povelju za građansku hrabrost „Dragoljub Stošić“, koja je ove godine u beogradskom hotelu „Moskva“ dodeljena deveti put, dobili su zaštitnik građana Saša Janković, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić i profesorka Vesna Rakić Vodinelić, a pored zvaničnih dobitnika, status sprecijalnog gosta na ovom događaju imalo je kraljevačko udruženje građana Lokalni front.

Lokalni front su organizatori prepoznali kao organizacija koja neguje vrlinu hrabrosti u udruženom građanskom aktivizmu.

Povodom uručenja Povelje profeskorka Vodinelić izjavila je da „još nije zaslužila to priznanje“, ali da joj je čast što žiri smatra da je „dostojna takvog priznanja“.

Rodoljub Šabić je upozorio da „zvoni za uzbunu“ ako državni funkcioneri dobijaju Povelju za hrabrost, dok je Saša Janković rekao kako se ne oseća pozvanim da dobije takvu nagradu, niti izuzetnim po bilo čemu.

“Osećam se samo kao normalan čovek. I nisam hrabar”, kazao je Janković.

Predstavnik Lokalnog fronta Vladimir Marović istakao je da „hrabrost jeste i vrlina i dužnost svakoga od nas“, te da se slobode radi „čestit čovek mora odlučiti da bude hrabar.“

Povelju za građansku hrabrost „Dragoljub Stošić“ dodeljuju nevladina organizacija „Kuća pravde Strazbur“ i „Unija sindikata“, u znak sećanja na Dragoljuba Stošića, sindikalnog lidera i borca za demokratiju

3 thoughts on “GRAĐANSKA HRABROST LOKALNOG FRONTA

  1. Postoj i hrabri u Srbiji. Bravo.Dobro je da u ovako nakaradnoj zemlji postoje pojedinci i grupe ljudi koje ne pristaju da se uklope u neo-fasizam, demagogiju i pretnje ovog nesrecnog rezima.

  2. kakovasnijesramota. Svi od reda ste izdajnici i jahači magle. Vi ste krvopije ove zemlje, prodane duše!

Comments are closed.