“MERKUR” ĆE IMATI BOLNICU SA ČETIRI ZVEZDICE

Vrnjačka Banja, 29. fenruara 2016.

“Romanija” će biti prva bolnica ovog tipa u Srbiji, u kojoj će gosti imati vrhunsku medicinsku uslugu, hotelski komfor i luksuzni spa resort

Novi veliki projekat “Merkura” je otvaranje novog objekta „Romanija“, bolnice sa četiri zvezdice, čija će izgradnja, prema prvim procenama košštati oko 300 miliona dinara, bez vrednosti opreme koja će biti ugrađena u sam objekat.

Prva faza radova, započeta 17. februara, uključuje grube radove. Uz fazu rušenja i raščišćavanja terena, u ovoj fazi vrše se i radovi na izvođenju bušotine u krugu samog objekta, jer je u planu da sledeći najveće svetske standarde, gosti u novoj “Romaniji” koriste mineralnu vodu u objektu, i to na svim nivoima: od čaše za piće do otvorenog i zatvorenog bazene.

Druga faza biće završni i radovi na opremanje objekta. Realizacija projekta trajaće godinu dana, a nezvanično otvaranje ovog luksuznog objekta treba očekivati na proleće 2017. godine.

Pored rekonstrukcije postojećeg objekta, biće izgrađen i novi objekat tako da će ukupna površina biti oko 3.500 m2. Kapacitet je 75 ležajeva sa mogućnošću proširenja do 85. Uz medicinski blok, objekat će posedovati i moderan spa centar sa otvorenim i zatvorenim bazenom, restoran i  kuhinju po HACCP standardu, konferencijsku salu i dodatne pomoćne prostorije.

Ideja o rekonstrukciji ovog objekta, kako iz “Merkura” saopštavaju, postoji duži vremenski period, ali je početak realizacija bio uslovljen pripremom neophodne dokumentacije i planskih aktivnosti.

Ovo će biti još jedan korak ka ostvarivanju vizije i kreiranja liderske pozicije u pružanju medicinskih i ugostiteljskih usluga, kako na teritoriji Republike Srbije, tako i šire, poručuju iz Specijane bolnice za rehabilitaciju “Merkur” iz Vrnjačke Banje.