INTERNET PRODAVNICA DOMAĆIH PROIZVODA

19. septembar 2016.

Zahvaljujući poslovnoj ideji Udruženja Moja Srbija i kompanije Limundo, domaći džem, ajvar, med, vino, rakija ili prirodni sokovi, ubuduće će biti na dohvat ruke

Domaći proizvodi, koje je do sada bilo teško nabaviti, od sada će biti lako dostupni. Udruženje Moja Srbija i kompanija Limundo su pokrenuli internet prodavnicu u kojoj će se naći veliki broj proizvoda malih proizvođača sa teritorije čitave Srbije.

Domaći džem, ajvar, med, dobro vino i rakija, prirodni sokovi i mnogi drugi proizvodi od sada će vam biti na dohvat ruke. Dovoljno je da ih naručite putem interneta, a brza pošta će ih dopremiti na vašu adresu. Procedura je jednostavna, a dostava povoljna.

Prodavnica domaćih proizvoda biće dostupna na sajtu www.MojaSrbija.rs, koji je jedan od vodećih portala u sferi domaćih proizvoda i domaćeg turizma, kao i u okviru najveće internet robne kuće u Srbiji, www.Kupindo.com.

Mali proizvođači su do sada bili ograničeni na prodaju robe u svom kraju, bez obzira na kvalitet njihovih proizvoda. Uslovi, koje su pred njih postavljali veliki trgovinski lanci, su najčešće predstavljali nepremostivu prepreku. Od sada prepreka ne postoji. I najmanja gazdinstva, koja često prave najukusnije proizvode, sada su dostupna svakom građaninu naše zemlje, ma gde se on u Srbiji nalazio.

Više od 750.000 registrovanih članova

Kompanija Limundo, koja je osnivač i vlasnik internet robne kuće www.Kupindo.com, tokom 10 godina rada postala je vodeća kompanija za internet prodaju robe, kako u Srbiji, tako i u regionu. Limundo se danas može pohvaliti sa više od 750.000 registrovanih članova. Pod okriljem ovog portala, samo tokom 2015. godine, izvršeno je preko 2.000.000 transakcija.

Samo registrovani proizvođači

U Internet prodavnici domaćih proizvoda, svoju robu će moći da ponude isključivo preduzeća, preduzetnici i registrovana komercijalna poljoprivredna gazdinstva, koja poseduju važeće dozvole za proizvodnju i prodaju prehrambenih proizvoda.

Svaki kupac, nakon obavljene kupovine, biće pozvan da oceni prodavca i kvalitet kupljene robe, a ocene i komentari će biti vidljivi svim posetiocima sajta. Na taj način će kupci biti zaštićeni od neodgovornih proizvođača i od robe sumnjivog kvaliteta.

Garantovano plaćanje

Tokom dosadašnjeg rada, kompanija Limundo je razvila jedinstven sistem naplate, pod nazivom „Limundo Cash“. Ovim sistemom je kupcima olakšano plaćanje robe, a prodavcima je garantovana naplata onog trenutka kada se roba uruči kupcu. Uz to, i kupci i prodavci su osigurani „Kupindo zaštitom“, kojom kompanija Limundo garantuje da će, u slučaju prevare, snositi troškove u iznosu do 10.000 dinara.

Cilj koji će biti dostignut – direktan izvoz

Zahvaljujući novim poštanskim uslugama, koje su dostupne, a pre svega usluzi „Post Export“, koju nudi Pošta Srbije, postoji mogućnost da se organizuje slanje robe iz bilo kog mesta u Srbiji u većinu gradova u svetu, po izuzetno povoljnim uslovima.           Danas u svetu živi nekoliko miliona Srba, koji su željni najlepših ukusa rodnog kraja i kvalitetnih domaćih proizvoda iz Srbije. U narednom periodu, putem standardizacije proizvodnje i pakovanja, postojaće realna mogućnost da građani Minhena, Pariza ili Toronta, naruče i plate 10 tegli džema i ajvara, koji će im iz okoline Leskovca stići brzo, lako i jeftino na kućnu adresu.

Podrška domaćoj privredi

Udruženje „Moja Srbija“ već osam godina vodi kampanju za podršku razvoju domaće proizvodnje. Pokretanje internet prodavnice domaćih proizvoda, zajedno sa vodećim internet distributerom u regionu, predstavlja još jedan važan korak u naporima za razvoj srpske privrede.