KO BI DA KUPI HOTELE U VRNJAČKOJ BANJI?

20. septembar 2016.

U banjskoj opštini kažu da su do sada razgovarali sa predstavnicima nekoliko velikih domaćih investitora i kompanija, kupac će biti poznat do kraja godine

Megalomanski projekat hotela Zvezda 2 sa šest spratova u samom centru Vrnjačke Banje, koji je prestao da se gradi 1990. godine, krasi ovo turističko mesto, ali kao ružna zaostavština. Od projekta izgradnje hotela sa više od hiljadu soba ostao je samo „kostur“, u kojem na svakom koraku vrebaju rupe, armature, ostaci od skela ili oronuli betonski stubovi.

Ali, ovaj hotel koji se naslanja na već poznatu Zvezdu uskoro bi mogao da dobije epitet „rizort“, a sa njim i još neki hoteli i vile koji pripadaju HTP Fontana iz Vrnjačke Banje, jer su se pojavili zainteresovani kupci.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović rekao je za Tanjug da postoji nekoliko ozbiljnih biznismena koji bi kupili i uložili u renoviranje objekata HTP Fontana.

– Do sada smo razgovarali sa predstavnicima Alko grupe, kompanijom Zepter, vlasnicima hotela Mona i sa još nekoliko zainteresovanih kompanija – rekao je Đurović.

HTP Fontana bila je nekoliko puta predmet neuspelih privatizacija, a sa kapacitetom od oko 800 ležaja u svoja četiri objekta, predstavlja najveću hotelsku kuću u Srbiji i ujedno je glavni nosilac turističke ponude Vrnjačke Banje. Sve što poseduju nalazi se na najekskluzivnijim lokacijama u Vrnjačkoj Banji.

– Prema odluci Agencije za privatizaciju, prodaće se imovinske celine koje su potpuno čiste, odnosno nisu u postupcima restitucije, i koje su u potpunom vlasništvu Fontane. To su pre svega hoteli Zvezda 1 i 2 i Fontana koji će biti prodati pojedinačno ili u paketu – istakao je predsednik opštine Vrnjačka Banja, naglašavajući da očekuje da do kraja godine bude pronađen kupac.

Hotel Zvezda ima 11.455 m2, Fontana 9.172, Konačište Sloboda 5.135 m2 (u restituciji), konačište Vila San 657 m2 (u restituciji), hotel Srbija 955 m2 (u restituciji), hotel Beli izvor na Goču 1.174 m2 i sportski tereni 12.888 m2. Kafe Švajcarija ima 705 m2, kafe Goč 425, restoran Snežnik 693 m2, a pored toga raspolažu i pratećim objektima.

Izvor: Tanjug