ZAŠTITNIK GRAĐANA SUTRA U KRALJEVU

9. maj 2019.

Građani Kraljeva imaće sutra priliku da razgovaraju sa zaštitnikom građana Zoranom Pašalićem, koji će sa saradnicima, u zgradi Narodnig muzeja primati njihove pritužbe

U okviru kampanje „Dani ombudsmana“, zaštitnik građana Zeoran Pašalić, sutra će (petak, 10. maj) sa saradnicima, posetiti Kraljevo. Zaštitnik građana će sa saradnicima tokom čitavog dana (od 10.00 do 16.00 časova) primati građane, razgovarati sa njima i primati njihove pritužbe u zgradi Narodnog muzeja (Trg Svetog Save 2). Sem sa građanima, zaštitnik građana će razgovarati i sa predstavnicima lokalne vlasti, javnih ustanova i preduzeća i udruženja građana.

Evo i tačne agende Dana zaštitnika građana u Kraljevu:

10.00 – 16.00  Razgovor sa građanima i prijem pritužbi

Narodni muzej Kraljevo, Trg Svetog Save 2

12.00 – 13.00  Sastanak sa gradonačelnikom Predragom Terzićem

13.00 – 13.30 Konferencija za medije

14.00 – 15.00  Radni sastanak sa predstavnicima javnih ustanova, javnih preduzeća i organizacijama civilnog društva

2 komentara za naslov “ZAŠTITNIK GRAĐANA SUTRA U KRALJEVU

  1. . [size=50]Kada neko nije sposoban da prihvati kritiku a slepo veruje da je vlast (samo zato što je on član ili simpatizer vladajuće stranke) bezgrešna, onda je to pogubno jer pokazuje stepen autizma, isključivosti i nesposobnost da shvati da svaka vlast (žuta, bela, crna, crvena) mora biti podložna kritici jer joj je poverena velika moć. Vlast čine verovatno neki vredni i časni ljudi ali je istorijsko iskustvo pokazalo da u svakoj vlasti ima mnogeo zloupotreba  jer nisu svi nosioci i činioci vlasti onakvi kakvi bismo mi želeli da budu. Zato je neophodna kontrola!  Sve uspešne i bogate zemlje je imaju i sve vlade tih zemalja to prihvataju bez pogovora jer su takva pravila igre! Jadno i bedno zvuče napadi na zaštitnika građana i za njegovu tobož  pripadnost nekakvoj “žutoj” grupi! Ja pamtim njegove intervencije i za vreme njihove vlasti (lični slučaj) ali to sada nije tema, to je važno zaboraviti i blatiti ovog čoveka samo zato što je nekome proradila sujeta! Zato što je umislio da je mesija i spasilac i vodi za sobom gomilu vernika. Za početak: Prva reč u rečenici započinje obavezno velikim slovom!  Najpre to naučite da bi ste uopšte mogli da pomislite o učešću u razmatranju širih pojmova.
    [/size]

  2. . zastitnik zutih gradjana i NVO. Ako se patkica namece kao alternativa za ove bolesnike…onda bolje da se samoubijemo odmah. 

Comments are closed.