PONOVO RADI SEMAFOR!

7. oktobar 2016.

Još jedna mala pobeda “Kruga”, jer nekako ne verujemo da je koincidencija što je sijalica na zelenom za pešake na jednom od semafora, zamenjena baš posle našeg teksta

Nije prošlo ni 48 časova, posle našeg teksta pod naslovom „Bezbednost na nivou“  u kojem smo  napisali da već danima ne radi svetlo za pešake na raskrsnici ulica Vojvode Stepe i Zelena Gora. I – šta se dogodilo?  Svetlo sada ponovo radi.

Ne bismo da ovde budemo ubeđeni da je sijalica zašrafljena zbog našeg teksta. Ne bismo da budemo baš toliko sujetni. Ali, nekako ne verujemo da je to bila koincidencija. Da je sijalica zamenjena baš dva dana posle objavljivanja našeg teksta od strane onih koji nisu znali za tekst.

Država Srbija ima tzv. Javni servis (RTS), ima još bar dva dnevna lista u kojima je većinski vlasnik, ima jedne novine koje su privatne, ali su u rukama premijera, ima jednu televiziju sa nacionalnom frekvencijom (koja se trudi da ulepša premijera) itd. Ima i lokalnih medija koji prate samo „uspehe“ vladajuće stranke. Ovi drugi su, uprkos zakonu o javnom informisanju, dovedeni do prosjačkog štapa.

Zašto sve ovo pišem kada, pomisliće neki, nema nikakve veze sa sijalicom na semaforu? Evo zašto! Građane Kraljeva neko mora da obaveštava. Javni tzv. servis ih neće dovoljno obavestiti. Ili neće uopšte. Sredstva za medije – nekih 14 miliona dinara za jednu godinu –  u Gradu Kraljevu, uglavnom se rapoređuju na čudan način. Po pravilu, najmanje dobijaju oni koji zaista pišu o stanju stvari.

D. Bajović