ZA BEZBEDNIJE DETINJSTVO

1.novembar 2016.

Zbog čega Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić“ naročito želi da Kraljevo bude deo kampanje, koja će decu upozoriti na sve opasnosti realnog i virtuelnog sveta?

Da čovek i nakon najteže tragedije mora da se uzdigne „preleti beskonačnost i pobedi vreme i maštu, ali da nikad ne zaboravi kako se korača po zemlji“, kao da baš takvu poruku iz jedne pesme besmrtnog Mike Antića svim ljudima sveta danas nosi Igor Jurić, tata petnaestogodišnje Tijane Jurić, čija je tragična sudbina pre više od dve godine potresla celu Srbiju.

U najtežim trenucima mog života od građana Kraljeva dobio sam veliku podršku, sa nekima sam do danas ostao veliki prijatelj, a zato što ne mogu da zaboravim podršku u tim teškim danima, želeo sam da Kraljevo bude jedan od prvih gradova van Vojvodine sa kojima ćemo ostvariti saradnju, rekao je danas u Kraljevu Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić“. https://www.youtube.com/watch?v=5JgFBmsJi-g&feature=youtu.be

Njega je danas primio gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić sa saradnicima, a na sastanku je predočeno da Fondacija od grada Kraljeva ne očekuje materijalnu, već pre svega institucionalnu i tehničku pomoć.https://www.youtube.com/watch?v=UBW-kJg9ILg&feature=youtu.be

– Želimo da najstručnije ljude u našoj zemlji, koji će držati predavanja o bezbednosti dece na interenetu ili na ulici, dovedemo u vaš grad, kako bismo ukazali na veliki problem kojeg, možda, deca i roditelji, nisu dovoljno svesni pojasnio je Jurić.

On je dodao kako je želja predsavnika Fondacije da ta saradnja, koja će obuhvatiti sve škole u gradu i okolini i predavanja vezana za bezbednost dece na internetu i opasnosti trgovine ljudima, bude ozvaničena potpisivanjem memoranduma.

Zbog svih dobrih ljudi, mi verujemo da je puno više onih koji razlikuju dobro od zla i da ima nade za ovu našu zemlju – poručio je Igor Jurić.

U organizaciji Fondacije danas su u osnovnoj školi „Sveti Sava“ održani edukativna predstava „Nasilje nema opravdanja“ i tribina „Ukradena bezbednost“, a slične aktivnosti biće organizovane i u drugim školama, budući da su predstavnici Fondacije za to danas dobili potpunu saglasnost gradskih vlasti.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić istakao je da Igor Jurić nije čovek koji je, posle tragične smrti svoje kćerke, svoj bol pretočio u udaljavanje od ljudi, već je “dobio snagu da, razgovarajući sa mališanima, organizujući predstave i tribine, deci približi opasnosti koje ih vrebaju u stvarnom i virtuelnom svetu”.https://www.youtube.com/watch?v=s0-602MhjCI&feature=youtu.be

– Grad Kraljevo želi da pomogne zbog svih dečaka i devojčica u našem gradu i zato ćemo Fondaciji biti tehnička podrška i nadam se saradnji na obostrano zadovoljstvo – naveo je Terzić.

Fondacija „Tijana Jurić“ je osnovana 2015. godine u Subotici sa ciljem da aktivnim društvenim delovanjem doprinese povećanju bezbednosti dece.

Ona je nastala kao uspomena na brutalno ubijenu maloletnu Tijanu Jurić sa misijom da spreči da se takve tragedije u budućnosti događaju, kao i da se svakom detetu obezbedi sigurnost u odrastanju.