„Amiga“ i američka kompanija „Beam Global“ potpisale ugovor o akviziciji

Da je, na zvaničnoj ceremoniji, potpisan ugovor o akviziciji između kompanije Beam Global i srpske kompanije Amiga d.o.o, na svom zvaničnom sajtu objavila je ova američka kompanija

Ugovor o akviziciji između kompanije Beam Global i firme Amiga d.o.o  potpisan je na Građevinskom fakultetu u Beogradu, u petak 6. oktobra, a u saopštenju Beam Globala navodi se da ovo označava „transformativnu prekretnicu u širenju kompanije u Evropu i započinjanje nove eru za segment čiste energije“.

Beam Global je inovator čiste tehnologije, koji pruža održive proizvode i tehnologije za punjenje električnih vozila, skladištenje energije i energetsku sigurnost. Amiga d.o.o. sa sedištem u Srbiji je renomirani proizvođač specijalizovane infrastrukture i opreme koji opslužuje komercijalne i vladine subjekte u 16 zemalja. Kroz ovaj poduhvat, Beam Global će proizvesti i usavršiti svoju trenutnu vodeću liniju proizvoda električnih vozila ARC™ za evropsko tržište. Kombinovanjem dizajnerskih, inženjerskih i proizvodnih talenata obe kompanije stvaraju se novi timovi koji su strateški pozicionirani da dovedu proizvode Beam Global na globalna tržišta.

Za lokalnu zajednicu ovo predstavlja značajan korak napred u prihvatanju i promovisanju principa zelene ekonomije. Stručnost Beam Global-a će takođe poboljšati Amiginu tehničku kompetenciju kroz patentirane tehnologije i proširiti svoju liniju proizvoda inovativnim i održivim infrastrukturnim proizvodima za punjenje električnih vozila“, navodi se u saopštenju Beam Globala.

Potpisivanju su prisustvovali: Rachel Duran, viši komercijalni službeni Ministarstva trgovine SAD, Desmond Vheatlei, izvršni direktor Beam Globala, Ivan Tlačinac, generalni direktor Amige d.o.o., Miroslav Tlačinac, osnivač „Amige“ i Jelena Spasojević.

Akvizicija preduzeća podrazumeva poslovni spoj u kojem se spajaju dve ili više kompanija, u jednu poslovnu jedinicu.

O ovome više pogledajte na sajtu kompanije Beam Global na ovom LINKU

„Amiga” je privatna porodična firma, osnovana 1990. godine u Kraljevu, koja trenutno zapošljava oko 210 radnika, od čega 26 master inženjera i 10 strukovnih inženjera elektro-mašinske, građevinske i arhitektonske struke i raspolaže sa oko 20.000m² proizvodnog prostora na površini od oko 6 hektara.

DELATNOST „AMIGE” (prema podacima sa zvaničnog sajta preduzeća):

Proizvodnja:
– stubova za javno osvetljenje: klasičnih cevnih segmentnih, dekorativnih, konusnih okruglih i konusnih poligonalnih iz jednog komada do 16 metara i reflektorskih stubova iz više segmenata do 65 metara;
– inovativnih rešenje solarnih stubova javne rasvete i foto naponskih elektrana;
– stubova za mobilnu telefoniju, mreže i dalekovode;
– tramvajskih, trolejbuskih i železničkih stubova kontaktnih mreža, stubova, portala i poluportala putne i železničke signalizacije;
– specifičnih čelično rešetkastih konstrukcija velikih raspona i posebnih zahteva: sportske hale, stadioni, fabričke i proizvodne hale, hladnjače, cementare, termoelektrane i drugi objekti;
– izrada razvodnih i komandnih elektro ormana i integracija elektro komponenti, a naročito primena solarne tehnologije u oblasti javne rasvete.

M. M. D.

foto ilustracija Pexels – Sora Shimazaki

One thought on “„Amiga“ i američka kompanija „Beam Global“ potpisale ugovor o akviziciji

  1. Akvizicija? Hoćete reći da su Tlačinci prodali Amigu Amerikancima?

Comments are closed.