Da li će biti nastavljena izgradnja puta Studenica – Rudno?

Na obroncima Radočela već mesec dana traju radovi, ali je pitanje još koliko će…

Kao odgovor na pitanje iz naslova reći ćemo da izgradnja puta Studenica – Rudno jeste nastavljena, radovi su uveliko u toku, ali nažalost neće zadugo. Naime, ovog proleća zapravo se završavaju radovi na deonici od 5 kilometara koja je započeta prošle jeseni – i to bi za ovu godinu bilo sve. Bar za sada.

U odgovoru koji smo dobili od JP Putevi Srbije piše:

Planom poslovanja JP Putevi Srbije za 2022. godinu predviđena su sredstva za okončanje radova na delu deonice u dužini od pet kilometara… predviđeno vreme za završetak radova, ukoliko vremenski i drugi uslovi dozvole, je kraj maja“.

Priznajem da sam po onoj narodnoj „što je babi milo to joj se i snilo“, najpre razumela da ovaj odgovor najavljuje izgradnju novih pet kilometara puta, ali nažalost, nije tako, već se zapravo radi o završetku deonice započete prošle godine.

To potvrđuju i ljudi sa terena.

Predsednik MZ Studenica Dragan Jevremović za portal KRUG je rekao:

Iz smera Rudna asfalt je stigao do mosta na reci Brevini i tu za sada nem promena, a proletos je nastavljeno asfaltiranje od Studenice ka Rudnu. Prema mojoj proceni, prošle godine je do zime urađeno nešto više od 4 km puta. Radovi su nastavljeni pre oko mesec dana i urađeno je još oko kilometar, a zemljani radovi i preko toga… tako da bih rekao da će to na kraju biti najmanje šest kilometara, ako ne i više.

Dragan nas podseća da su ovi kilometri od Studenice uz obronke Radočela upravo i najteža deonica i kaže da će putarima biti mnogo lakše kad asfaltiranje bude nastavljeno. A da li će i kada biti, za sada ne znamo ni mi ni on.

Lepo je bilo zimus i sa ovo asfalta, kraljevački Putevi su odlično održavali, a na asfaltu se sneg i brže topi. Lakše je bilo za sutobus kojim deca sa Rudna dolaze u školu u Studenicu, pa bi valjalo da asfaltiranje bude nastavjeno.

Sve je moguće. Sredinom prošlog leta niko nije pretpostavio da će biti urađen ijedan kilometar, a ipak se dogodilo. Tako i sada možda neki rebalans državnog budžeta i Plana poslovanja Puteva Srbije donesu još neki kilometar asfalta. Još ako proradi i ona „rudnjanska veza“…

Na kraju ovog teksta preporučujemo vam naše ranije tekstove iz kojih možete saznati zašto je i kome važan put Studenica – Rudno, kome će olakšati život, šta bi značio za seoski turizam.

R. Vesković

O izgradnji puta Studenica – Rudno, o Milijani i „Travničkoj hronici“

Kome će najviše značiti asfaltiranje dela puta Studenica – Rudno?

1 komentar za naslov “Da li će biti nastavljena izgradnja puta Studenica – Rudno?

Comments are closed.