Đaci, ako vas muče dileme, prijavite se za besplatan program profesionalne orijentacije

Program koji organizuje kraljevačka biblioteka namenjen je učenicima koji će se uskoro naći pred izborom srednje škole ili fakulteta i osmišljen je da pomogne da odaberu obrazovni profil u skladu sa afinitetima

Od subote 19. marta u Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani” Kraljevo počinje realizacija besplatnog programa profesionalne orijentacije za sve učenike završnih razreda kraljevačkih osnovnih i srednjih škola.

Program se sastoji od pet interaktivnih radionica koje obuhvataju tri faze rada diplomiranih psihiloga sa polaznicima: informisanje, ispitivanje interesovanja i osobina ličnosti i savetovanje. Cilj programa profesionalne orijentacije je da se, učenicima koji će se uskoro naći pred izborom srednje škole, odnosno fakulteta, pomogne da odaberu najadekvatniji obrazovni profil shodno njihovim afinitetima.

Radionice će biti realizovane na nedeljnom nivou, svake subote, u 11 časova, od 19. marta do 16. aprila.

Broj polaznika je ograničen na 20, a svi zainteresovani učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola mogu se prijaviti lično, na Dečjem odeljenju kraljevačke biblioteke  od 8 do 20 časova svakog radnog dana, ili putem telefona 321 -377 lok. 111.

Rok za prijavljivanje je od 10. do 18. marta.

Voditelji programa su diplomirani psiholozi Sanja Zečević i Nataša Dragojlović.

(M. M. D.)