Punkt za vakcinaciju biće u Hali sportova u Ribnici (VIDEO)

Dom zdravlja je spreman za masovnu imunizaciju, za koju imamo 20 obučenih timova, a koliko će punktova biti zavisiće od interesovanja građana, rekla je za portal Krug dr Mirjana Krčevinac, direktorka kraljevačkog Doma zdravlja

U Kraljevu su započete pripreme za masovnu imunizaciju, a lokalna samouprava obezbediće neophodnu logističku podršku Domu zdravlja i Zavodu za javno zdravlje, koje će masovnu vakcinaciju sprovoditi.

Vakcinisanje građana koji žele da se vakcinišu biće u novoj Hali sportova u Ribnici,a  dr Mirjana Krčevinac, direktorka kraljevačkog Doma zdravlja potvrdila je za portal Krug da je ova ustanova spremila 20 obučenih timova za vakcinaciju vakcinom protiv kovida.

U ovom prostoru može da bude 10 punktova, a u dve smene –  20 timova. Spremni smo i da povećamo, i da smanjimo taj broj u zavisnosti od interesovanja naših građana. Po našim predviđanjima ovde će se dnevno vakcinisati od 1.000 do 1.500 ljudi. Interesovanje je veliko, pozivi su non-stop od strane građana koje najviše interesuje kada će vakcinacija početi, kojom vrstom vakcina oni mogu da se vakcinišu i slično – navela je dr Krčevinac.

Pogledajte celu njenu izjavu:

Kako je pojasnila, građani će naknadno, putem medija ili preko svog izabranog lekara sa kojim treba da se konsultuju, biti o svemu obavešteni. Trenutnu epidemiološku situaciju u Kraljevu, koje poslednjih dana na dnevnom nivou ima između 35 i 45 novozaraženih, dr Krčevinac je ocenila kao povolju, uz ogradu da je „oprez, svakako, neophodan“.

        M. M. D.