Dve medalje za dve selekcije izabranica Aleksandra Nestorovića

Mlade rukometašice kraljevačkog Metalca sa uspehom okončale međunarodni turnir u Bijeljini

Bijeljina (Republika Srpska) bila je od 18. do 20. avgusta domaćin sedmog po redu turnira u rukometu namenjenog igračima mlađih kategorija pod zvaničnim nazivom „Bijeljina Handball Cup 2023″.

Ekipa kraljevačkog Metalca je u ovaj semberijski gradić na obali reke Dašnice doputovala sa dve ženske selekcije; pionirkama rođenim između 2008. i 2010. godine i mlađim pionirkama rođenim između 2010. i 2012. godine. Obe ekipe su igrale u konkurenciji klubova iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Pionirke su na ovom turniru nastupale u sklopu priprema za naredni domaći šampionat u kojem ih očekuje neugodan zadatak odbrane titule državnog prvaka. Nakon odličnih igara uspele su da se kvalifikuju za finale u kojem su nadigrane od hrvatske ekipe ŽRK Zrinski rezultatom 19-16, te su na kraju morale da se zadovolje osvojenim drugim mestom.

Mlade pionirke su, takođe, ostvarile zavidan rezultat. U polufinalu su zaustavljene od ekipe Zete iz podgoričkog naselja Golubovci koja se do kraja turnira okitila zlatnom medaljom. U borbi za treće mesto mlade Kraljevčanke su bile bolje od Krivaje iz Zavidovića (14:7).

Kako najavljuju iz uprave kluba, izabranice Aleksandra Nestorovića imaće još jednu priliku da se u toku ove godine dokažu na međunarodnoj sceni. Polovinom decembra odlaze put Podgorice gde ih očekuje turnir sličnog formata i kvaliteta.

Aleksandar Raković