Emisija uživo „Moć promene – moć prevencije“

Tribinu, koju na važnu temu: suzbijanje nasilja nad ženama i devojkama putem prevencije, organizuje Udruženje Fenomena, u saradnji sa Ambasadom Kanade i Narodnom bibliotekom “Stefan Prvovenčani”, moći ćete da pratite i onlajn

Udruženje Fenomena, u saradnji sa Ambasadom Kanade i Narodnom bibliotekom “Stefan Prvovenčani” organizuju konferenciju „MOĆ PROMENE – MOĆ PREVENCIJE“ –

Program za sprečavanje rodno zasnovanog nasilja

Program će biti održan 23. februara u 12  časova u kraljevačkoj biblioteci. Tribina  počinje u 12:40 u vidu online emisije i biće emitovana putem Facebook stranice ‘Moć promene’ i FB stranice portala KRUG.

U pitanju je važna tema – suzbijanje nasilja nad ženama i devojkama putem prevencije.

Na tribini će Dragana Veljović, predsednica Udruženja Fenomena, koordinatorka SOS službe Kraljevo i koordinatorka Mreže žene protiv nasilja Srbije predstaviti 14 godina rada SOS službe Kraljevo – licencirane SOS služba sa katalogom  usluga.

Brajan Ebel, otpravnik poslova Ambasade Kanade govoriće o primerima dobre prakse u suzbijanju nasilja nad ženama u Kanadi, o uslugama za žene i devojke i podršci države u borbi protiv nasilja u porodici.

O međunarodnim standardima i konvenciji za suzbijanje rodno-zasnovanog nasilja – Istanbulskoj konvenciji Saveta Evrope govoriće Jasna Kolaković Smiljanić, advokatkinja i saradnica SOS službe Kraljevo.

Preventivne aktivnosti i rad sa mladima u okviru projekta „Moć promene – Moć prevencije“ predstaviće Aleksandra Jovankin Aleksić, pedagoškinja i voditeljica grupa samopomoći za devojke Udruženja Fenomena, a Ana Rančić, vlasnica crnog pojasa 1. dan u karateu, koji se realizuje u okviru istog projekta – kurs za fizičku samoodbranu za devojke .

U delu koji je predviđen samo za srednjoškolce/ke biće organizovana pokazna radionica za prevenciju nasilja „Moć promene“ voditeljice Aleksandre Jovankin Aleksić i Ane Rančić

Više od događaju možete pročitati i upoznati se sa detaljnijom agendom sastanka na ovom LINKU.

Program vodi Radmila Vesković, novinarka i PR Udruženja Fenomena.