Epsko i guslarsko veče „Srce Heroja – kapetan Srđan Košanin 2024″

Udruženja građana Pokret Srce Heroja drugu godinu zaredom organizuje događaj u slavu poginulih i preminulih boraca učesnika ratova. I ove godine epsko i guslarsko veče koje će biti održano 23. marta u 16.00 u Domu Vojske Srbije (Trg Svetog Save) u Kraljevu biće događaj koji će okupiti učesnike ratova, članove porodica poginulih, kidnapovanih i nestalih lica i njihove prijatelje sa željom da se, kako u najavi navode, „kroz guslarsku pesmu svi podsete na tešku i lepšu stranu života“.

Na Guslarskoj večeri narodni guslari Veselin Dacić iz Kragujevca i Miljan Toković iz Medveđe premijerno će pevati o borcima, div junacima: Mirku Radunoviću (poginulom u Lođi kod Peći), Nebojši Maksiću (poginulom na Savinim vodama), Tomislavu Fatiću (poginulom kod Glogovca), Milanu Stevanoviću (poginulom u Đakovici) i Veselinu Stojanoviću, Srđanu Košaninu, Predragu Bogosavljeviću, Milošu Ćirkoviću i Oliveru Zajiću.

Očekuje se prisustvo oko 400 članova: porodica poginulih boraca i prijatelja, Udruženja građana Pokret Srce Heroja iz Republike Srpske, Crne Gore i okružnih i opštinskih odbora sa područja Srbije.

Za vreme guslarske večeri na pogodnom i vidnom mestu biće istaknute fotografije poginulih i preminulih boraca učesnika ratova, nestalih i kindapovanih…

M. M. D.