Film Turističke organizacije Kraljevo najbolji promotivni film u ovoj godini

Video publikacija „Kraljevo, vitez na kapiji Doline vekova” trijumfovala je u konkurenciji promo filmova više od 50 lokalnih turističkih organizacija

Na 16. Izložbi suvenira i turističkih publikacija, koja se tradicionalno održava u Leskovcu, promo film Turističke organizacije Kraljeva (TOK) proglašen je za najbolji promotivni film Srbije u 2023.godini.

Učestvovalo je više od 50 lokalnih turističkih organizacija, ali je stručni žiri  ocenio da je film „Kraljevo, vitez na kapiji Doline vekova” – bez premca u svojoj kategorji.

Film govori o glavnim turističkim atrakcijama Kraljeva i okoline, narator je glumac (poreklom iz Kraljeva) Nebojša Dugalić, scenario je uradila Radmila Vesković, za kamere i dron su bili zaduženi Raško Matović, Nemanja Džepina,  Luka Tomašević, Nebojša Marković, Darko Mihailović, Stefan Kokotović i Aleksa Talevski. Montažer je Luka Tomašević, režiju je potpisao Igor Tešić,  PR Turističke organizacije Kraljeva, a produkciju Ana Mirosavljević, direktprka TOK-a.

Na istom takmičenju pre dve godine, video publikacija „Razglednica sa Rudna“ u produkciji Turističke organizacije Kraljevo (TOK) proglašena je za najbolju, a promo spot „Zimuj u Kraljevu“ i promo film „Planina Stolovi“  osvojili su treće mesto u svojim kategorijama.

Direktorka Ana Mirosavljević podseća da je Turistička organizacije Kraljeva već prepoznatljiva po promotivnim spotovima i turističkim filmovima.

Na terenskim promocijama i sajmovima oni privlače pažnju posetiocima od kojih neki ostanu na našem štandu i po pola sata da bi odgledali sve sadržaje. Zahvaljujući sopstvenoj produkciji koja i idejno, i produkciono, predstavlja rad turističkih i novinarskih poslenika iz našeg grada, lideri smo među lokalnim turističkim organizacijama. Drago nam je da naše kolege prepoznaju taj veliki trud i rad zahvaljujući kojem smo dobili i ovo vredno priznanje.

FB stranica Turističke organizacije Kraljeva ima više od 22.000 pratilaca, a Igor Tešić koji je u TOK-u zadužen za odnose sa javnošću ističe koliko se trude da svojom aktivnošću na društvenim mrežama, uz kvalitetne spotove, skrenu pažnju na sve što Kraljevo turistima može da ponudi. Zato najveći broj spotova traje  stotinak sekundi, jer statsitika sa društtvenih mreža pokazuje da toliko najviše može da traje pažnja prosečnog korisnika društvenih mreža.

Film „Kraljevo, vitez na kapiji Doline vekova” ima srpsku, ali i verziju na engleskom jeziku i traje oko sedam i po minuta.

Pogledajte VIDEO:

M. M. D.

2 thoughts on “Film Turističke organizacije Kraljevo najbolji promotivni film u ovoj godini

  1. Nemožeml most ka Magliču da napravimo a stavljalo ga u video…. Sramota!!

  2. Zasto Turistička organizacija Kraljeva nije prikazala najlepsi turisticki deo Kraljeva? To jest, WC u autobuskoj stanici.

Comments are closed.