Hoće li maturanti kraljevačke Gimnazije otići na ekskurziju?

Deo gimnazijalaca-maturanata protestovao je zbog toga što njihovi vršnjaci iz drugih srednjih škola u Kraljevu idu na ekskurziju, a njima je saopšteno da od toga nema ništa, sve dok…

U trećem razredu rečeno nam je da ćemo ekskurziju imati u četvrtom, a na početku ove školske godine – da je o tome trebalo ranije da mislimo. Ovako su, u najkraćem, jutros za medije pojašnjavali predstavnici učenika četvrtog razreda Gimnazije koji su, umesto na nastavi – jutro provodili u školskom dvorištu uz zviždanje, pištaljke i povike „Hoćemo ekskurziju“.

Za 13 časova zakazan je bio susret predstavnika đaka sa direktorkom škole Smiljkom Glišović, posle kojeg su se maturanti vratili na nastavu.

Kako su đaci posle sastanka objasnili, dogovoreno je da naprave i predaju plan ekskurzije kako bi bila započeta procedura da se ona i realizuje.

foto Sofija Đurić

Mi smo, u ovoj situaciji zadovoljni epilogom i nadamo se da ćemo na ekskurziju o kojoj maštamo, maltene, od početka školovanja, zaista i otići. Nedopustivo je da samo mi ne odemo na ekskurziju sa koje ostaju uspomene za ceo život, a da odu naši vršnjaci iz svih drugih kraljevačkih srednjih škola – rekli su za portal Krug predstavnici maturanata.

I direktorka Gimnazije za medije je prokomentarisala da su nesuglasice otklonjene i da su se maturanti – vratili na nastavu.

 M. M. D.