Ogorčenje građana posle snimka vršnjačkog nasilja u Kraljevu

Na društvenim mrežama od sinoć kruži snimak na kojem jedan mladić pada kao pokošen nakon što ga drugi snažno udara pesnicom u glavu; u kraljevačkoj policiji portal Krug dobio je pojašnjenje da „rade na utvrđivanju svih okolnosti događaja i da su – provere u toku“

Nema tu reči o mladosti i nepromišljenosti, ovo je jeziv primer nasilništva“, samo je jedan od komentara ispod videaod svega pet sekundi koji se pojavio na društvenoj mreži Twitter, a potom masovno deljen i na drugim mrežama. Na snimku čiji autor nije poznat, jedan mladić, sa strane udara drugog pesnicom u glavu. Udareni mladić, nakon zanošenja, pada na pločice ispreg jednog od lokala u podzemnom prolazu koji iz Ulice Toplice Milana vodi ka nižem nivou Gradske terase na Ibarskom keju u Kraljevu. Tako ošamućen, mladić koji je dobio udarac u glavu, pokušava da ustane dok se grupa mladića udaljava, a da nijedan od onih koji su nemo posmatrali incident – nije pokušao da mu pomogne. Na kratkom snimku čuje se jedino glas žene koja, molećivo kaže: „Nemoj ga, nemoj da ga bijete“.

Prema nezvaničnim navodima, snimak je nastao još pre nekoliko dana, ali je tek sada dospeo u javnost.

VIDEO možete pogledati na linku:

https://mobile.twitter.com/dusicakrasojev1/status/1454541375907696650

U kraljevačkoj policiji portal Krug dobio je kratko objašnjenje da „rade na utvrđivanju svih okolnosti događaja i da su – provere u toku“.

Žena koja je video snimak objavila napisala je da ga je dobila od drugarice uz poruku:

Dečak kog tuku trojica “junaka” ima samo oca koji brine o njemu. Pretukli su ga iz čiste obesti. U Kraljevu. Jer vežbaju za neke nove bitke… deset na jednoga?

Škola?

Drugi roditelji?

Gde ste?

Ili su sve siledžije u Srbiji pod specijalnom zaštitom?

Čije je dete sledeće?“

Ovaj snimak razgnevio je mnoge, a komentari su različiti: od poruke „Samo bih zagrlila ovog dečaka, a posle bih videla šta sa monstrumima…“, preko „Da li da se plašimo sile zla.. nema nama budućnosti“ do poruka da je u pitanju krivično delo koje ne sme da se zaustavi samo na zgražavanju javnosi ili onih sa opisima načina na koje bi „heroje“ trebalo kazniti.

Za sada nismo uspeli da saznamo šta se tačno dogodilo pre onog što se na snimku vidi i, eventualno, posle njega.

Portal Krug izvestiće i o novim saznanjima koja budemo imali, a vezana su za ovaj nemili događaj.

   M. M. D.

2 komentara za naslov “Ogorčenje građana posle snimka vršnjačkog nasilja u Kraljevu

  1. Ne zgražavajte se građani to će da ima sve više jer se kod nas radi na stvaranju novih kriminalaca putem serija filmova gde se uče novi kriminalci kako se bije ubija čiji su sinovi zaštićeni kojima je sve dozvoljeno jer im tatice i mamice sređuju dobra i poštena deca nemaju budućnost u ovoj zemlji zato i treba da idu iz ove nakaradne zemlje tom nasilniku nije otac radnik nego advokat inspektor sudija ili doktor ili lokalni tajkun

  2. U pitanju je maloletni S.K. čiji je tata inspektor u PU Kraljevo, pa zbog toga policija ništa i ne preduzima. Škola je šumarska ili elektro, nisam 100% siguran, ali tako se priča.

Comments are closed.