IN MEMORIAM: Slobodan Boban Đerković

Posle duže bolesti u Kraljevu je, u 71. godini preminuo Slobodan Boban Đerković, ugledni kraljevački privrednik i sportski radnik.

Bio je osnivač i vlasnik preduzeća AFIKS osnovanog 1992. godine. Uspešno poslovanje omogućilo je da značajna sredstva usmeri na razvoj sporta u gradu na Ibru. Bio je generalni sponzor Biciklističkog kluba Metalac, potom i Fudbalskog kluba Metalac koji je najbolje rezultate u svojoj bogatoj istoriji ostvario upravo u tom periodu. Značajno je pomagao i Fudbalski klub Sloga u kome je bio i poslednjih par godina, uprkos značajno narušenom zdravlju.

Kao iskusan sportski radnik, od imena i ugleda, nesebično je pomagao mnoge i trudio se da svima izađe u susret. Smrt ga je zadesila na mestu predsednika Fudbalskog saveza Raškog okruga i potpredsednika Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije. Bio je član Skupštine Fudbalskog saveza Srbije (FSS), a ne tako davno i član Izvršnog odbora FSS. Svojim autoritetom i ugledom, uživao je veliko poštovanje svih Kraljevčana, ali i ljudi iz sveta privrede i sporta širom Srbije.

Komemoracija povodom smrti Slobodana Đerkovića biće održana sutra (ponedeljak 29. avgust) u 11:30 u sali 1 Gradske uprave (srednji ulaz). Boban Đerković sutra će biti i sahranjen na Starom gradskom groblju, a sahrana je zakazana za 13.00.

Povodom smrti Slobodana Đerkovića

Mom drugu, Đerki, sa neizmernim simpatijama

Moj vršnjak, Đerka (nikada nisam voleo nadimke b kao što su Boban, za mene je bio uvek Đerka. Eto umro je, a da mi niko nije javio da mu se bliži kraj.

Đerka i ja smo praktično odrastali. Prvo smo išli u istu osnovu školu u svih osam razreda. Znate, dečurlija, valjda im je to u prirodi, vole da na malim i velikim odmorima vrište. Đerka je uvek bio smiren. Nikada nije podizao ton.

I, onda, došlo je da posle osnovne upišemo i neku srednju školu. Bez ikakve skromnoosti, bio sam označen, da podučim nekoliko drugara, pa i Đerku iz matematike i srpskog. Svoje sam „seanse“ održavao na Barutani (tada tu nije vilo groblje).

I dobro je, moj druže, što, ako je to za neku utehu, nećeš završiti na tzv. Barutani. Miruj u centru grada, na Starom groblju.

Sa velikim po poštovanjem,

tvoj drug Dragan Bajović