Jedanaesti protest „Kraljevo protiv nasilja“ (VIDEO)

U Srbiji postoji opstrukcija svakog pokušaja da se do neke istine dođe“, poručila je danas na protestnom skupu građana Kraljeva advokatica Sarah el Sarag. Okupljanja u Kraljevu počela su 8. maja jednom sedmično uz podršku dela kraljevačke opozicije na protestu pod nazivom „Kraljevo protiv nasilja“ koji uključuje i protestnu šetnju gradskim ulicama, a počela su nakon dva masovna ubistva, prvog 3. maja u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i drugo, narednog dana u selima oko Mladenovca.

Protestna šetnja počela je nešto posle 19 časova, nakon što se na Trgu srpskih ratnika okupljenima obratila Sarah el Sarag koja je, između ostalog, navela:

Smatram, a mislim da i vi smatrate, da su nezavisno pravosuđe i slobodna policija polazna tačka da krenemo da se oslobađamo. Posle pravosuđa i policije dolaze, naravno, kultura i prosvet, jer iz prosvete sve ide: to je kadar koji će da nam edukuje i sudije, i policiju, i tužioce. Zanima me dokle će tužioci da ćute, jer u slučaju Jovanjica, u kojem je policajac Mitić rekao da ima saznanja o izvršenju krivičnog dela, a svedok ne sme da laže, tužilac nije uradio ništa. Šta ćemo mi da radimo po tom pitanju? Naziv „Srbija protiv nasilja“ i svaki grad pojedinačno protiv nasilja nije odgovor na nasilje, a meni je dosta više šetnje.

Pogledajte VIDEO:

Tokom protestne šetnje, dvadesetak minuta bila je blokiran saobraćaj u Karađorđevoj ulici kod Višeg suda ispred kojeg je Vladan Slavković (Lokalni front) pročitao nekoliko odredbi članovi Krivičnog zakonika Republike Srbije kojima se definišu kazne za nameštanje izbornog procesa, plagiranje tuđeg autorskog dela regularnost izbornog procesa, kazne za prodaju narkotika, obljubu, sticanje protivpravne ekonomske koristi, zagađenje životne sredine i ometanje sudija, tužioca ili advokata u vršenju njihove služne.

   M. M. D.

1 komentar za naslov “Jedanaesti protest „Kraljevo protiv nasilja“ (VIDEO)

  1. “koji će da nam edukuje”. Šta znači “edukuje”. Izgleda da Sarah el Sarag nije “educated” i zato koristi “edukuje”.
    To je van mog intelektualnog kapaciteta da shvatim takvu glupost.

Comments are closed.