Kad se takmiče penzioneri (VIDEO)

U Kraljevu je danas održana  manifestacija „Treće sportsko doba“

Zdušno navijanje, prozivanje sudija, žar kao da se takmiče na nekom svetskom prvenstvu, obeležili su današnju atmosferu na atletskom stadionu k Kraljevu gde je održana manifestacija „Treće sportsko doba“. Nisu na terenu bili samo najstariji Kraljevčani, već i njihovi gosti iz lokalnih opština i gradova.

Discipline – prilagođene njihovom dobu i snazi. Takmičiči su se u šahu i pikadu, ali i u disciplinama štafeta u brzom hodanju i u šutu u košarci i fudbalu.

Prva ovakva manifestacija u Kraljevu održana je prošle godine godine. Bilo je to u sklopu pilot projekta, a danas se već okupilo šezdesetak učesnika – penzionera iz Kraljeva, Vrnjačke Banje i Novog Pazara.

Na terenu, više od 20 mešovitih ekipa u organizaciji Sportskog saveza Kraljeva, ovdašnjeg Udruženja penzionera Kraljeva, kraljevačke Filijale RFZO i Grada Kraljeva.

Pogledajte VIDEO prilog:

Sport treba da bude dostupan svima, poručio je otvarajući manifestaciju gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Nije važno ko će pobediti, već da se svi penzioneri koji učestvuju druže, razmene iskustva i da ovo takmičenje postane tradicionalno.

Pomoćnik gradonačelnika za sport Miloš Simović istakao je da se Sportski savez Kraljeva  trudi da uključi sve starosne grupe sugrađana u sport i sportske aktivnosti koje organizuje.

Jedan od najstarijih učesnika dr Milan Matijević (89), koji i dalje aktivno učestvuje na atletskim nadmetanjima u Srbiji i na međunarodnim takmičenjima veterana ocenio je da je važno druženje:

Mi iz Atletskog kluba Kraljevo se pridružujemo: nekadašnji atletičari, danas veterani, da uveličamo ovaj sportski susret. Svi su raspoloženi i važno je da se penzioneri odazivaju akcijama koje sprovode sportske organizacije sa područja Kraljeva – poručio je Matijević pre nego što je sišao na terene da pokaže da je veteran kojem je sport zauvek ostao u srcu, a snaga još uvek u sportskom telu koje se ne predaje ni na pragu desete decenije.

    M. M. D.