Kampanja „Vozi odmoran“ (VIDEO)

Tokom juna i jula ove godine zabeležen je najmanji broj stradalih osoba u saobraćaju u poslednje 23 godine, otkada se vodi evidencija

Na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati kampanje „Vozi odmoran“,  načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Slaviša Lakićević, istakao je da je saobraćajna policija od početka ove godine podnela 780.000 prekršajnih prijava protiv učesnika u saobraćaju koji su kršili saobraćajne propise, ali da sama represija ne može biti jedino sredstvo, već da se mora mnogo više raditi na prevenciji.

V. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović istakao je da je tokom ove kampanje postignuta sinergija svih institucija koje su u njoj učestvovale i da je smanjenje stradalih u saobraćaju rezultat njihovog dobrog zajedničkog rada:

U junu i julu broj stradalih na našim putevima smanjen je za 37 odsto, stradale su 43 osobe manje nego prethodne godine, što je najmanji broj stradalih osoba u saobraćaju u poslednje 23 godine, otkada se vodi evidencija.

Stamatović je precizirao da su kamperi koji su učestvovali u kampanji prešli 24.000 kilometara i da su bili prisutni ne samo na auto-putevima, već i na regionalnim putevima, kao i da su na svakom stajalištu, benzinskoj pumpi, odmaralištu bili prisutni promoteri ove kampanje kako bi razgovarali sa građanima i apelovali na njih da voze odmorni.

izvor: MUP

foto: Peter Fazekas, Pexels