Kompanija „Unipromet“ na sjajan način podstiče rađanje i povećanje nataliteta

Društveno odgovorno poslovanje, izraslo iz ideje da kompanije koje uspešno posluju „vraćaju“ široj zajednici deo ostvarenog profita, u čačanskoj porodičnoj kompaniji „Unipromet“, koja svoju poslovnu jedinicu ima i u Kraljevu, realizuju preko svoje dve fondacije „UNI bebe” i „Unipromet”.

One imaju za cilj podsticanje rađanja i povećanja nataliteta, kao i unapređenje brige o deci, mladima I socijalno ugroženima.

Preko Fondacija „UNI bebe“, porodice zaposlenih koji su ove godine uvećane za 21 devojčicu i šest dečaka (za skoro 29 odsto više „komapnijskih“ beba nego prošle godine) dobile su vaučere u iznosu od 50.000 do 200.000 dinara (za prvo, drugo, treće ili četvrto dete).

Na ovaj način želimo da čestitamo našim dragim kolegama i da im poželimo puno sreće u najvažnijoj životnoj ulozi, ulozi roditelja, ali i da sa druge strane podstaknemo i druge mlade kolege koje žele da se ostvare kao roditelji. Naša želja je da u narednoj godini  tim bude bogatiji za još više beba – poručuju iz „Uniprometa“

Kao i prethodne godine, u okviru Fondacije UNI bebe, pored vaučera za bebe zaposlenih, kompanija „Unipromet“ dodelila je i vaučer u vrednosti od 200.000,00 dinara za kupovinu nove opreme i poboljšanje uslova rada čačanskom Porodilištu.

U toku ove godine, u okviru Fondacije Unipromet, odobrene su mnoge donacije različitog karaktera, ali u ovoj kompaniji izdvajaju donacije za predškolske ustanove na teritoriji grada Čačka i jednoj na teritoriji grada Kraljeva. U pitanju su predškolske ustanove iz Čačka – „Radost” i „Moje detinjstvo” i „Olga Jovičić Rita“ iz Kraljeva. 

U „Uniprometu“ ističu da će i u narednoj godini nastaviti sa aktivnostima humanitarnog karaktera za sve one kojima je pomoć najpotrebnija i dodaju:

Kroz ovakve događaje želimo da podstičemo naše kolege, ali i sve ljude dobre volje da učestvuju u sličnim aktivnostima, jer je humanost najvrednija i najcenjenija karakteristika ljudi, a mi kao društvo imamo obavezu da brinemo i saosećamo se jedni sa drugima.

foto: “Unipromet”