Koncert Crkvenog hora Sveti Sava

Crkveni hor „Sveti Sava“, koji poje pri hramu Svetog Save u Kraljevu, osnovan je 2020. godine s blagoslovom episkopa žičkog Justina

Osnivanje prvog crkvenog hora u Kraljevu pre četiri godine, uz trud i zalaganje sveštenstva, bilo je od velikog značaja za hram i vernike u gradu na Ibru, jer do tada nije postajao stalni crkveni hor.

Crkveni hor „Sveti Sava“, koji poje pri hramu Svetog Save u Kraljevu, koji je u međuvremenu postao važan deo kulturnog nasleđa naših velikih kompozitora i čiji prepoznatljiv zvuk i izvođenje iznova doprinose svečanosti i značaju svakog bogosluženja, održače koncert u špetak 10. maja u 19 časova u kraljevačkom Hramu Svetog Save.

Gosti koncerta su: Ivan Trajković protopsalt-pojac i hor frula: Neda Milašinović, Lara Kaličanin, Đurđija Đorđević, Rastko Stojković u klasi Ane Savić.  

Hor okuplja ljude sa ciljem da izraze svoju ljubav prema bogosluženju i duhovnoj muzici. Od samog početka hor radi pod dirigentskom palicom talentovanog muzičkog pedagoga Dragane Đokić.

.Hor nastavlja da radi na unapređenju svojih veština i izvođenju novih dela, dok njihova ljubav i predanost prema duhovnoj muzici nastavlja da inspiriše i pokreće verne ljude.

Svoje probe održavaju dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom od 19 časova u prostorijama parohijskog doma i svako ko je voljan da se pridruži crkvenom ansamblu može to da učini tim danima.

M. M. D.