Kraft karavan večeras u Kraljevu

Posle panela na temu perspektive razvoja zanatskog i kućnog pivarstva u Srbiji, sledi degustacija kraft piva „Two guns“

U oktobru prošle godine u Kragujevcu je, uz podršku Grada Kragujevca i Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, osnovana Asocijacija kućnih  i zanatskih pivara centralne Srbije „Kooperativa Arsenal“. Članovi udruženja, sa teritorija grada Kragujevca, Čačka i Kraljeva okupili su se pre svega radi ostvarivanja ciljeva u oblasti pružanja podrške proizvođačima iz sektora kućne i zanatske proizvodnje piva, ali je jedan od ciljeva zajedničkog delovanja i saradnja sa lokalnim samoupravama radi stvaranja uslova za unapređenje znanja zainteresovane javnosti o aspektima kućne i zanatske proizvodnje piva na teritoriji centralne Srbije kao i unapređenju turističke ponude na lokalnom i regionalnom nivou.

Ova inicijativa realizuje „Kraft karavan“, a prvi u nizu događaja koji će biti organizovan je večeras u Thrill BAR Gallery, Toplice Milana 8.

Prvi segment događaja je panel na temu perspektive razvoja zanatskog i kućnog pivarstva u Srbiji, od 16.00 do 18.00. Govoriće predstavnici Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i istaknuti tehnolozi.

Drugi segment je planiran kao degustacija kraft piva „Two guns” koja počinje od  18.00, a koje zajedniči proizvode  članovi Asocijacije „Kooperativa Arsenal“.

Kraft piva pripremaju se od 100% prirodnih sastojaka. U njima nema formaldehida, veštačkih aroma, sirupa, aditiva, pojačivača ukusa, boja, konzervanasa…