Kraljevčka policija: U oktobru otkriveno 30 odsto više prekršaja u saobraćaju, a dve osobe poginule

Na području Policijske uprave u Kraljevu, u oktobru, ostvareno je stabilno stanje javne bezbednosti, navodi se u saopštenju i dodaje:

Rad policijskih službenika obeležilo je brzo i efikasno rasvetljavanje svih težih krivičnih dela.

Postupajući po prioritetima u radu, nastavljena je oštra borba protiv zloupotreba opojnih droga. U 30 zaplena oduzeto je oko 10,6 kilograma različitih vrsta opojnih droga i 65 komada psihoaktivnih supstanci. Od najvećih zaplena izdvajamo zaplenu kokaina bruto mase 1,2 kilograma, koja je u Beogradu realizovana u zajedničkoj akciji policijskih službenika ove uprave i Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata, kao i zaplenu 8,7 kilograma kanabisa u Raški.

Suzbijanjem krijumčarenja i nedozvoljene trgovine zaplenjeno je oko 3.000 bokseva cigareta, čija je vrednost procenjena na oko 8,4 miliona dinara.

U oblasti javnog reda i mira evidentirano je 46 prekršaja, što je za oko 20 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. Policija je obezbedila 214 javnih skupova, od kojih najviše sportskih – 205, na kojima je prisustvovalo više od pet hiljada građana.

U oblasti bezbednosti saobraćaja evidentirano je 58 saobraćajnih nezgoda, što je za pet odsto manje u odnosu na isti period prethodne godine. U nezgodama život su izgubile dve osobe, dok je povrede zadobilo 39. Unapređenjem stanja bezbednosti saobraćaja, preduzimanjem mera pojačane kontrole, otkriveno je 4.326 prekršaja u ovoj oblasti, što je za 30 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine. Najčešći prekršaj je neprilagođena brzina – 1.347. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 138, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci 15 vozača.

Upravni i drugi unutrašnji poslovi izvršavani su u okviru propisanih rokova i na zakonit način. Službenici Odseka za upravne poslove u oktobru,  uručili su 741 putnu ispravu i  1.594 ličnih karata i drugih dokumenata“.

izvor: PU Kraljevo