Kraljevo domaćin Republičkog školskog prvenstva u atletici

Učenici i učenice iz škola širom Srbije takmičiće se u nizu atetskih disciplina, a specijalni gost događaja biće proslavljeni srpski atletičar Emir Bekrić


Sa željom da doprinese razvoju sportskog duha i zdravih navika kod dece, kompanija Nestlé u saradnji sa Savezom za školski sport Srbije organizuje u Kraljevu 16. maja od 10 časova atletski dan pod nazivom Zdravo Rastimo, koji će biti održan na atletskom stadionu.

Učenici i učenice iz škola širom Srbije takmičiće se u nizu disciplina u okviru republičkog prvenstva u atletici, a specijalni gost događaja biće proslavljeni srpski atletičar Emir Bekrić. Nacionalni rekorder u trci na 400 metara sa preponama i osvajač medalja na svetskim i evropskim prvenstvima podeliće s decom svoje bogato iskustvo i ukazati im na brojne prednosti bavljenja sportom.

Osim takmičenja, biće organizovana kreativna radionica na temu ishrane. Na maloj voćnoj pijaci mladi sportisti imaće priliku da se okrepe, a regionalni nutricionista kompanije Nestlé Adriatic Koraljka Novina Brkić pokazaće im na primeru Zdravo Klopajmo tanjira kako treba da izgleda dobro izbalansiran kvalitetan obrok koji obezbeđuje sve što je potrebno za pravilan rast i razvoj.

Nestlé sportski dan biće održan drugi put, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i deo je projekta Zdravo Rastimo koji ova kompanija sprovodi u Srbiji već 10 godina.