Kraljevo sa oduševljenjem dočekalo svoje gimnazijalce košarkaše, četvrte na svetu (VIDEO)

Ni u jednoj sportskoj disciplini ili nauci nije lako biti četvrti na svetu. Izmakla je medalja, ali nije nikako bilo lako mladoj ekipi košarkaša kraljevačke Gimnazije da izbori mesto među četiri najbolje ekipe na Svetskom srednjoškolskom košarkaškom prvenstvu održanom u kineskoj administrativnoj regiji Makao.

Zato je njihov povratak u grad i izazvao toliko ushićenje sugrađana koji su došli da ih pozdrave sportskim i svim drugim pozdravima koji se upućuju najboljima.

Tako je, pravi potez za prave šampione. Tako Kraljevo dočekuje šampione, a biće ih još. Danas dočekujemo naše uspešne gimnazijalce, u subotu se nadamo tituli svetskog prvaka Vuka Bazića u kajaku na divljim vodama. Verujemo da ćemo ponovo biti na ovom balkonu – rekao je, pozdravivši prisutne, Saša Daišević, predsednik Sportskog saveza Kraljeva.

Mladi košarkaši izlazili su, jedan po jedan, na balkon zgrade Gradske uprave, burno pozdravljani uzvicima publike.

POGLEDAJTE VIDEO:

Neposredno pred izlazak na balkon zgrade Gradske uprave, gimnazijalce je primio u svom kabinetu i čestitao im gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić sa pomoćnikom za sport Milošem Simovićem.

Kako i doliči – otvoren je i šampanjac, a najsrećniji u publici dobili su majice sa oznakom Gimnazija – Macao, koje su sa balkona delili gimnazijalci.

U ime svih iz tima publici se obratio Ognjen Kaličanin:

Hvala vam svima što ste došli i što ste ovde sa nama. Krivo nam je što nismo uzeli medalju, ali – i ovo je veliki uspeh! – poručio je Ognjen.

I jeste, nesumnjivo, jer su bili jedini neporaženi u grupi, u četvrtfinalu dobili Belgiju, a u polufinalu zaustavljeni od najboljih na Svetskom prvenstvu – ekipe Grčke. U borbi za bronzu izgubili su od ekipe Turske koja u svom sastavu ima igrače koji već sada imaju profesionalne ugovore.

Kraljevački gimnazijalci dostojanstveno su predstavili svoju školu, grad Kraljevo kao „srpsku Bolonju“ i celu Srbiju.

Zato pamtimo članove tima koji je u Kinu otišao kao najbolji na Đačkoj Olimpijadi u Srbiji: Vukašin Mušikić, Aleksa Drašković, Mirko Vučković, Ognjen Kaličanin, Ognjen Vasić, Vojin Šobotović, Filip Vučković, Ognjen Matović, Vuk Dimitrijević i Vojin Gojković. Njihov trener bio je Vladimir Adamović.

Neka košarkaška tradicija Kraljeva traje! Bravo momci, fantastično ste, tako mladi, toj tradiciji – već doprineli!

   M. M. D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *