Kraljevo: u petak – besplatno na gradski bazen (VIDEO)

Posle skoro dve godine, gradski bazen koji ove godine slavi četiri decenije postojanja, zvanično počinje da radi 18. juna, a za sve posetioce tog dana ulaz će biti besplatan, kao i na koncert uveče; saznajte sve o cenama za ostatak sezone

Gradski kej u Kraljevu uvek oživi kada se “zaplavi” bazen ispod njega, a danas je počelo punjenje vodom ovog objekta. Bazen kraj Ibra počeće da radi u petak 18. juna, a dnevna karta koštaće – 250 dinara. Poludnevne karte u ovoj sezoni nema, a cena sezonske karte ostala je ista – 4.000 dinara. Porodice sa troje i više dece moći će da računaju na prepolovčjenu cenu sezonske karte, odnosno – za članove tih porodica sezonska karta koštaće – 2.000 dinara, Iz tehničkih i organizacionih razloga SC „Ibar“ – porodice sa troje i više dece neće moći da računaju i na povlašćenu cenu dnevne karte za korišćenje bazena.

Pogledajte video:

Ove godine navršavaju se ravno četiri decenije od otvaranja bazena pored Ibra.

Za nas je taj jubilej i odgovornost, i obaveza. Okolnosti u kojima počinjemo sezonu ove godine su dodatna obaveza. Potrudili smo se da se što kvalitetnije pripremimo za sezonu, insistiraćemo i dalje na higijeni objekta i, naravno, na poštovanju epidemioloških mera. Nemamo, doduše, infrastrukturnih poboljšanja, jer ovu godinu želimo da iskoristimo da prepoznatljiv nivo usluge i kvaliteta stabilizujemo – porućio je Zoran Knežević, direktor SC „Ibar“, koji je iskoristio priliku da sugrađane pozove da nastave odgovorno da se ponašaju prema pandemiji, kako se ne bi ponovila prošlogodišnja loša letnja epidemiološka situacija zbog koje bazen nije radio.

On je ocenio da je proces vakcinacije, sportskim rečnikom rečeno, u četvrtoj četvrtini utakmice u kojoj imamo šansu da slavimo pobedu.

Svako ko ima dilemu u pogledu vakcinacije, trebalo bi da „prelomi“ u korist opšteg dobra, da zaštiti sebe i sve oko sebe – smatra Knežević.

Za dan otvaranja – petak, 18. jun predviđen je i besplatan koncert koji će biti priređen u čast otvaranja nove kupačke sezone. Sviraće dve „Gama Zrak“ (koja ove godine, takođe, slavi 40 godina postojanja), „Čaj za dvoje“, DJ Mujakis.

„Čaj za dvoje“ je mlad, perspektivan bend koji preferira pop i rok, a „Gama zrak“ je u odličnoj formi, pa garantujemo dobar provod – obećao je Milan Đokić Mikac iz benda „Gama zrak“.

I ovog leta na bazenu (za čije punjenje se koristi voda iz gradskog vodovoda, što ga svrstava u red bazena sa najkvalitetnijom vodom) radiće plažni bar, a kupačima su na raspolaganju ležaljke i kabine za presvlačenje. Pre tri godine na gradskom bazenu je montiran i tobogan (namenjen isključivo plivačima) sa stazom dugom dvadesetak i visinskom razlikom od osam metara koji će ove godine biti u funkciji.

Video sam na društvenim mrežama skeptične komentare, ali – tobogan je potpuno tehnički ispravan, samo apelujemo na dodatnu pažnju i obazrivost posetilaca, a sa naše strane mi ćemo tobogan dodatno obezbediti – kazao je Knežević.

Na gradskom bazenu ove godine niće angažovano pet spasilaca koji će voditi računa o bezbednosti kupača.

Iz Sportskog centra „Ibar“ podsetili su na izuzetnu saradnju sa Vaterpolo klubom „Kraljevo“ i Plivačkim klubom „Delfin“ koji će na bazenu organizovati treninge, utakmice i škole plivanja.

Đorđe Simić iz Plivačkog kluba „Delfin“ istakao je da će i ovog leta zainteresovani moći da računaju na škole plivanja – obuku za neplivače za decu i odrasle, korektivno plivanje i na individualni tip nastave:

Naši učitelji plivanja imaju sve dozvole za rad Plivačkog saveza Srbije, a svi zainteresovani za prepodnevne ili popodnevne termine mogu da se informišu na pultu na gradskom bazenu. Ovog leta, početkom jula biće organizovana i obuka za spasioce – prvog nivoa – najavio je Simić.

Prema rečima Momčila Đorđevića, potpredsednika Vaterpolo kluba „Kraljevo“, oni su od septembra prošle godine trenirali u Kruševcu. Klub ima vaterpolo i plivačku sekciju, organizuje i sportsko plivanje, a pored sekcije vaterpolista početnika (što je novina), planirano je i da se oformi sekcija ženskog vaterpolo kluba (u fazi formiranja ima 7 devojčica).

     M. M. D.